U bent niet ingelogd, log eerst in om artikelen op uw verlanglijst te kunnen plaatsen.
Klik hier om in te loggen >>

Zaadgoed - Spinazie Butterflay rondzadige voorjaarsspinazie

Zaadgoed - Spinazie Butterflay rondzadige voorjaarsspinazie
4.05
InStock
Uitverkocht

Stuur me een bericht wanneer dit product op voorraad is:

Spinacia oleracea L. Butterflay is een snelgroeiende en rondzadige spinazie voor de voorjaarsteelt in de vollegrond. Ook geschikt voor de herfst. maar kan dan gevoelig zijn voor valse meeldauw. Het afstaande blad is glad. donkergroen en dik. Butterflay schiet vrij traag. maar niet bij lange dag in juli.

Butterflay is ondanks de Engelse naam een origineel Nederlands ras. Het is een ras uit 1970. veredeld door Nunhems zaden.

Specificaties

  • zakje:     30 gram
  • kiemkracht:     minstens 92%. kiemtemperatuur 15-18 °C
  • zaaien:     Zaaien in volle grond van februari t/m april
  • planten:     Om de 10 cm een rij. bij dun zaaien is uitdunnen niet nodig.
  • oogsten:     Vanaf juni. afsnijden boven het groeipunt zodat een tweede oogst mogelijk is (in een natte theedoek in de groentenla nog zeker een week houdbaar).
Over de Zaderij

De Zaderij is een Coöperatie van boeren, tuinders en zorgboerderijen die zelf biologisch (dynamische) zaden selecteren en vermeerderen. Ze hebben uitsluitend zaadvaste (reproduceerbare) en patentvrije rassen in ons assortiment. Steeds meer biologische boeren en tuinders zouden liever zelf zaad selecteren en vermeerderen. Het gaat niet om de nostalgie van oude rassen, maar om vitale, lekkere, gezonde groenten die passen bij hun eigen bedrijf en die in de smaak vallen bij de consument. Zaadvaste rassen zijn daar het meest geschikt voor. Zaadvaste rassen hebben een zekere genetische variatie en zijn reproduceerbaar. Hierdoor kunnen boeren en tuinders in zaadvaste rassen selecteren en kunnen zij letten op eigenschappen die zij voor zich zelf en voor hun klanten belangrijk vinden.
 

Consumenten zijn steeds meer geïnteresseerd in de herkomst van voedsel. Daarom zijn boerenmarkten, stadslandbouw, streekproducten en vergeten groenten zo populair. Echter, deze producten zijn voor het grootste deel geteeld uit het zelfde zaad als dat wat wordt gezaaid voor de geïndustrialiseerde landbouw. Dankzij industrialisering hebben we in onze supermarkten een schijnbaar enorme diversiteit aan groenten en fruit. Maar deze variatie is in Amsterdam, Parijs, Moskou of New York overal hetzelfde. Wanneer je in een willekeurige supermarkt rondkijkt, zou je het niet zeggen, maar wereldwijd is de biodiversiteit van cultuurgewassen enorm afgenomen. Dat is niet zo verwonderlijk want de grote zaadbedrijven hebben de afgelopen halve eeuw hoog productieve rassen ontwikkeld die volledig zijn aangepast aan de eisen van supermarkten. Hierdoor zijn talloze lokale zaadbedrijfjes, buitengewone landrassen en tuindersselecties vrijwel verdwenen.

Zaderij online

Website
Facebook
Brochure

Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Ontdek het geheim van eten uit de buurt.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen, nieuws van het land en achtergrondinformatie.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN