Zaadgoed – Kropsla Skipper blonde voorjaarssla

Zaadgoed – Kropsla Skipper blonde voorjaarssla
3.95
InStock
Aantal

Lactuca sativa L. Skipper is een ouderwets lekkere malse kropsla. speciaal geschikt voor de vroege teelt in de volle grond. Skipper heeft blond blad dat snel een goed gesloten. grote krop vormt. Kan bij vroege planting in maart-april afgedekt worden met vliesdoek voor oogst in mei.

Skipper is in de jaren 1980 door Rijk Zwaan veredeld en wordt nu door de Zaderij in stand gehouden. Virustolerant en resistent tegen meerdere fysio's van valse meeldauw.

Specificaties

  • zakje:     0.25 gram
  • zaden:     voor ruim 150 planten
  • kiemkracht:     minstens 92%. kiemtemperatuur 15-18 °C
  • zaaien:     Voorzaaien onder glas februari/maart. uitplanten in april. Zaaien in volle grond maart/april
  • planten:     Om de 10 cm een rij. in de rij op 10 cm
  • oogsten:     In mei / juni ui de grond trekken als krop (in een natte theedoek in de groentenla nog zeker een week houdbaar).
Over de Zaderij

De Zaderij is een Coöperatie van boeren, tuinders en zorgboerderijen die zelf biologisch (dynamische) zaden selecteren en vermeerderen. Ze hebben uitsluitend zaadvaste (reproduceerbare) en patentvrije rassen in ons assortiment. Steeds meer biologische boeren en tuinders zouden liever zelf zaad selecteren en vermeerderen. Het gaat niet om de nostalgie van oude rassen, maar om vitale, lekkere, gezonde groenten die passen bij hun eigen bedrijf en die in de smaak vallen bij de consument. Zaadvaste rassen zijn daar het meest geschikt voor. Zaadvaste rassen hebben een zekere genetische variatie en zijn reproduceerbaar. Hierdoor kunnen boeren en tuinders in zaadvaste rassen selecteren en kunnen zij letten op eigenschappen die zij voor zich zelf en voor hun klanten belangrijk vinden.
 

Consumenten zijn steeds meer geïnteresseerd in de herkomst van voedsel. Daarom zijn boerenmarkten, stadslandbouw, streekproducten en vergeten groenten zo populair. Echter, deze producten zijn voor het grootste deel geteeld uit het zelfde zaad als dat wat wordt gezaaid voor de geïndustrialiseerde landbouw. Dankzij industrialisering hebben we in onze supermarkten een schijnbaar enorme diversiteit aan groenten en fruit. Maar deze variatie is in Amsterdam, Parijs, Moskou of New York overal hetzelfde. Wanneer je in een willekeurige supermarkt rondkijkt, zou je het niet zeggen, maar wereldwijd is de biodiversiteit van cultuurgewassen enorm afgenomen. Dat is niet zo verwonderlijk want de grote zaadbedrijven hebben de afgelopen halve eeuw hoog productieve rassen ontwikkeld die volledig zijn aangepast aan de eisen van supermarkten. Hierdoor zijn talloze lokale zaadbedrijfjes, buitengewone landrassen en tuindersselecties vrijwel verdwenen.

Zaderij online

Website
Facebook
Brochure

Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN