Witte kool, per stuk 800-900gr, Tuinderij Haverkamp

0 Beoordelingen
Witte kool, per stuk 800-900gr, Tuinderij Haverkamp
2,55
Variatie: Witte kool, per stuk 800-900gr, Tuinderij Haverkamp
Witte kool, per stuk 800-900gr, Tuinderij Haverkamp
Broccoli, 500gr, Udea
Spitskool, per stuk, PuurNL
Romanesco, per stuk, PuurNL
Chinese kool, per stuk, PuurNL
Rode kool, per stuk 800-900gr, Haverkamp
Palmkool, bos 350gr, Tuinderij De Overkant
Spruiten, 500gr, Tuinderij Haverkamp
Savooiekool, per stuk, PuurNL
Bloemkool, per stuk, PuurNL
Palmkool, bos 250gr, Tuinderij Haverkamp

Productomschrijving

Witte kool is de meest verbouwde groente ter wereld in gematigde klimaten. Ze vormt het basisvoedsel voor vele culturen. Een ideale groente voor stoofschotels, wokgerechten, salades en stamppotten. Je kunt er eindeloos mee variëren. Witte kool bevat weinig calorieën, maar wel veel vitamines.

Smaak
Witte kool is door haar neutrale smaak zeer geschikt voor salades. Bij de fijn gesneden of geraspte kool kun je allerlei soorten dressing voegen. Je kunt witte kool natuurlijk ook stomen, stoven of wokken. Door de kool te wokken blijven de vitamines goed behouden; samen met prei, ui, paprika en kerrie heb je dan een goede basis voor een oosterse wokschotel. Witte kool wordt ook veel gebruikt in bami of nasi goreng.

Koolgeur
Koolgeur voorkom je door op matig vuur te koken met een goed sluitende deksel op de pan. Koolgeur enkel ontstaat dan enkel nog doordat ze te lang wordt gekookt. Wil je de kool toch zachter koken voeg dan een beschuitje of een sneetje brood toe aan het kookwater. De geur zal dan grotendeels verdwijnen.

Zuurkool
Voor zuurkool moet je de kool fijn schaven en ongeveer 1,5% van het gewicht aan zout toevoegen. Doe de kool dan in een goed af te sluiten pot. De melkzuurbacteriën zorgen na twee maand voor heerlijke zelf gemaakte zuurkool.


Gezondheid
Witte kool heeft een betrekkelijk hoog vitamine C-gehalte en bevat thiocyanaat dat volgens sommigen een antibiotische werking heeft. Witte kool bevat vrijwel geen nitraat. Kolen zouden ook pijnstillende, ontstekingsremmende, decongestieve en antiseptische eigenschappen hebben. Koolkookwater is naar gezegd rijk aan zwavel en zou kunnen worden gebruikt om eczeem en ontstekingen te behandelen.

Geschiedenis
De sluitkool behoort tot de oudste koolsoorten. Italië wordt gezien als bakermat voor de vele koolvariëteiten. Je kunt wel stellen dat er altijd kool is gegeten in Nederland. Archeologische opgravingen bewijzen dat, maar aan de hand van zaden is lastig te onderscheiden welk type, soort, ras het betreft. In de Middeleeuwen werd alwel witte kool in West-Friesland geteeld.

Bewaren
De gladde sluitkolen kun je het best bewaren op een koele, droge, liefst donkere plaats. Dan is het zeker twee weken houdbaar. Blancheren kan ook: twee minuten, uit laten lekken en invriezen.

Recepten
Alle ingrediënten die bij de volgende recepten nodig zijn kun je vinden in deze webwinkel.

  1. Aardappel curry met witte kool - vegan
  2. Bruine bonen met pittige witte kool
  3. Duitse krautsalade
  4. Gado gado - gemengde groente met pindasaus
  5. Geroosterde witte kool ‘steaks’
  6. Indiase koolcurry
  7. Pecel Dua – groenten in kokosmelksaus
  8. Sajoer Toemis Kol – oosterse witte kool
  9. Sayur Goreng Campur – wokgroenten in gebonden saus
  10. Tiroler Gröstl met witte kool
  11. Zuurkool maken – met video
  12. Russische sjtsji – witte kool maaltijdsoep
  13. Ierse Colcannon Stamppot

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8714108211320

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Witte kool, per stuk 800-900gr, Tuinderij Haverkamp
Laat een review achter
Versturen