wijnazijn wit, 250ml, Guerzoni

wijnazijn wit, 250ml, Guerzoni
3.60
InStock
Aantal

Lekker bij milde, fijne gerechten en vis. Fruitige Italiaanse witte wijnazijn, gemaakt van biologisch-dynamische wijn. Lekker bij milde, fijne gerechten en vis.

Ten minste houdbaar tot op de verpakking vermelde datum. Na openen koel bewaren.

Ingrediënten

Wijnazijn*. * Van biologisch-dynamische herkomst

Wijnazijn van Guerzoni
[Oorspronkelijke tekst: www.nieuweband.nl]

Naast de heerlijke balsamico-azijnen, maakt het Italiaanse Guerzoni nu ook mooie, fruitige wijnazijnen. In de azijn proef je het volle karakter van de biologisch-dynamische wijnen waar ze uit gemaakt worden. Rode wijnazijn wordt vaak gebruikt bij sterk smakende (vlees-)gerechten, pastasauzen en marinades. Witte wijnazijn past vaak beter bij mildere, fijnere gerechten en vis. Voor mayonaise wordt bijvoorbeeld meestal witte wijnazijn gebruikt.

De rode wijnazijn van Guerzoni is vanaf nu verkrijgbaar en in de zomer volgt de witte wijnazijn! De druiven waarmee de wijn-azijn van Guerzoni is gemaakt, zijn nu al afkomstig van biologisch-dynamische teelt en zullen binnenkort ook Demeter gecertificeerd worden.

wijnazijn van Guerzoni

Wijnazijn

Wijnazijn wordt gemaakt door druivensap op natuurlijke wijze te laten gisten zodat er alcohol ontstaat. Door wijn in aanraking te laten komen met lucht, zorgt de van nature aanwezige azijnzuurbacterie ervoor dat de alcohol wordt omgezet in azijnzuur. Bijna alle niet-biologische azijn wordt gepasteuriseerd. Omdat biologische producenten van mening zijn dat een natuurproduct zo natuurlijk mogelijk moet zijn, wordt biologische azijn niet gepasteuriseerd. Als gevolg hiervan kunnen nog aanwezige azijnzuur-bacteriën vlokken vormen, een vliesje maken op het oppervlak en/of wat bezinksel achterlaten in de azijn. Dit is volkomen onschadelijk en heeft geen consequenties voor de kwaliteit van de azijn. Ongeopend is azijn onbeperkt houdbaar. Eenmaal geopend kun je de fles een jaar bewaren (koel en afgesloten).

wijnvaten


 


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN