Walnoten, 5kg, De Nieuwe Band

Walnoten, 5kg, De Nieuwe Band
Walnoten, 5kg, De Nieuwe Band
Walnoten, 5kg, De Nieuwe Band
83.09
InStock
Uitverkocht

Stuur me een bericht wanneer dit product op voorraad is:

Dit product bestellen wij rechtstreeks bij de groothandel. Dit doen wij 1x per 2 weken op zondag. De levertijd kan dus langer zijn dan u van ons gewend bent.

Ingrediënten

 

Walnoten*. * Van biologische herkomst. Vet weergegeven ingrediënten zijn allergenen.

Walnoten uit Moldavië van De Nieuwe Band

Walnotenbomen groeien over de hele wereld. Daarbij verschillen ze onderling enorm in smaak, afhankelijk van hoeveel zon de bomen krijgen in de zomer. De meeste walnoten die je in de winkel ziet komen uit India of Californië, maar onze walnoten komen uit Europa, uit Moldavië om precies te zijn. Wij kiezen voor dit Oost-Europese land omdat de voedselkilometers hiermee beperkt zijn en de walnoten van een mooi project afkomstig zijn. Moldavië heeft een gematigd landklimaat met lange, zonnige, maar niet te hete zomers. Ideaal voor walnote

 

 

 

Moldavië: prachtige natuur en bittere armoede

Moldavië is een vruchtbaar land waar zaden, granen, koolzaad en groenten verbouwd worden. Walnotenbomen zie je op het platteland overal in rijen langs de weg, in de bossen en in boomgaarden. Moldavië is een prachtig land, maar helaas ook het armste land van Europa. Vooral op het platteland leven veel mensen in bittere armoede en hebben weinig tot geen toegang tot medische voorzieningen.

 

 

 

De producent waar wij onze walnoten van kopen, het Moldavische Nova Nuts, werkt samen met zo’n 2500 kleine boeren en met ongeveer 100 walnotenkraaksters. De walnotenboeren krijgen een eerlijke prijs voor hun noten en de notenkraaksters werken onder hele goede arbeidsomstandigheden. Zo krijgen ze een ziektenkostenverzekering, een gratis maaltijd in de fabriek en werkkleding. Ook worden worden de vrouwen uit de dorpen in de omgeving van huis gehaald en gebracht met een busje. Dankzij de inkomsten hebben minstens 100 gezinnen een betere levensstandaard.

 

 

 

"Leven vanuit de normen van je hart"

De oprichter en eigenaar van Nova Nuts heet Ion Cuhal. Ion was vroeger advocaat en kwam in zijn werk in het corrupte Moldavië steeds vaker allerlei economische misstanden tegen. Dat stond hem zo tegen, dat hij er niets meer mee te maken wilde hebben en stopte met zijn werk als advocaat. Hij besloot voortaan volgens zijn eigen normen en waarden te leven en wilde iets praktisch en goeds doen. Vanuit die intentie startte hij Nova Nuts en begon met het verwerken en exporteren van biologische walnoten.

Ion werkt vanuit volle overtuiging biologisch. Hij wil natuur, landbouwgrond en boeren beschermen tegen gif en daarmee consumenten de lekkerste en beste walnoten bieden. Nova Nuts heeft als doel op alle gebieden de beste kwaliteit te leveren. Smaak, kwaliteit en hygiëne; het moet het allerbeste zijn. Zo heeft Ion bijvoorbeeld zelf plastic kratten laten ontwikkelen om de walnoten in te verzamelen, waar geen chemische verfstoffen in zitten. Een van de vele voorbeelden hoe Novanut bij alle stappen met veel zorg naar de beste kwaliteit streeft

 

 

 

Van de boom uit de dop

Walnotenbomen zijn prachtige grote bomen die vroeger in Europa bij elke boerderij stonden. Natuurlijk omdat de noten zo lekker en voedzaam zijn, maar ook omdat de brede boom veel schaduw biedt tegen de zon en omdat vliegen niet van de geur houden. De noten worden ongeveer begin oktober geoogst. De bolster splijt dan open (zie de foto hierboven) en valt op de grond, en de noten zijn in hun dop te zien aan de tak.

Omdat niet alle noten tegelijk rijp zijn en omdat er heel veel noten aan een boom groeien, duurt het oogsten 2 tot 3 weken. De bomen worden voorzichtig geschud, waardoor de rijpe noten op de grond vallen en direct geraapt kunnen worden. De noten worden verzameld en naar de fabriek gebracht, waar ze een paar dagen in de zon drogen. Het kraakseizoen, waarbij de noten met de hand gekraakt worden, is van ongeveer oktober tot april. De walnoten worden pas uit de dop gehaald als er een order binnenkomt, zodat de walnoten zo vers mogelijk naar hun bestemming gaan. Bij ons komen ze in grote dozen binnen en onze eigen inpakafdeling verpakt de noten dan in de kleinere zakjes die jij in de winkel ziet staan!

Voedingswaarde, per 100 gram

Energie 2920 kiloJoules
708 kcal
Vet 68,1 gram
- waarvan verzadigde vetzuren 6,1 gram
Koolhydraten 5,4 gram
- waarvan suikers 2,9 gram
Voedingsvezels 4,6 gram
Eiwit 15,9 gram
Zout 0 gram

Allergenen-informatie

De vermeldde ingrediënten, voedingswaarde en allergenen worden overgenomen uit de door producenten aangeleverde informatie. Wij vragen aan producenten om ons te voorzien van de meest actuele informatie. Deze informatie nemen wij vervolgens met de grootst mogelijke zorg over. Toch kan het gebeuren dat de gegevens op onze site anders zijn dan op de verpakking van het product staat. Daarom raden wij je aan om voor aanschaf van het product altijd eerst het etiket te raadplegen.
Typefouten en fouten door technische onvolkomenheden op De Nieuwe Band-site zijn voorbehouden. De Nieuwe Band kan niet aansprakelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden. Voor klachten, opmerkingen of bij signalering van fouten kun je ons mailen. Je kunt ook bellen met onze kwaliteitsafdeling als je vragen hebt over de ingrediënten van onze producten: 0594-645353.

Gluten Mogelijk Amandelen Mogelijk
Tarwe Mogelijk Hazelnoten Mogelijk
Rogge Mogelijk Walnoten Ja
Gerst Mogelijk Cashewnoten Mogelijk
Haver Mogelijk Pecannoten Mogelijk
Spelt Mogelijk Paranoten Mogelijk
Kamut Mogelijk Pistachenoten Mogelijk
Schaaldieren Nee Macademianoten Nee
Ei Nee Selderij Nee
Vis Nee Mosterd Nee
Aardnoten (pinda) Nee Sesam Mogelijk
Soja Mogelijk Sulfiet Nee
Sojalecithine Nee Lupine Nee
Melk Nee Weekdieren Nee
Noten Ja
Informatie, uitleg en links betreffende allergenen-informatie.


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Ontdek het geheim van eten uit de buurt.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen, nieuws van het land en achtergrondinformatie.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN