Wild vlees

Artemis – Vlees van de jager

Artemis staat symbool voor wildbraad van de hoogste kwaliteit die de natuur je te bieden heeft. Afkomstig van wilde dieren die een vrij leven hebben gehad in hun natuurlijke habitat. Wildbraad is vrij van antibiotica of andere toevoegingen. Vlees van de jager wordt op een duurzame, weidelijke manier bejaagd waarbij faunabeheer ten alle tijden voorop staat.

Al het geschoten wild komt uit eigen jachtvelden in Nederland en Duitsland. Van elk stuk geschoten wild zijn de betreffende afschotpapieren beschikbaar. Denk daarbij aan de onderzoeksresultaten van laboratoria van elk wild zwijn.

Onderzoek: wat eten we met kerst?

Eind 2014 presenteerde milieuorganisatie Natuur & Milieu de resultaten van een onderzoek naar het effect van 12 vleessoorten op milieu- en dierenwelzijn. Wild, geschoten door jagers in het kader van wildbeheer, scoorde op alle aspecten van milieu- en diervriendelijkheid het hoogst. Uit de resultaten kwam ook naar voren dat meer dan de helft van de aangeboden wildsoorten in de supermarkt geen echt wild blijkt te zijn, maar gekweekt wild (met supermarktketen Marqt als positieve uitzondering). Op verpakkingen staat dit onderscheid vaak niet vermeld.

>  Download het onderzoek 'wat eten we met kerst?' van stichting natuur en milieu (2014)


Sorteer op:
 
wild | duitsland
Wild zwijn-filet, 500gr, Jager en Boer


InStock
12.10

wild | duitsland
Wild zwijn-hamburger, 250gr, Jager en Boer


InStock
4.19

wild | duitsland
Wild zwijn-rookworst, grof, 500gr, Jager en Boer


InStock
11.05

 
Ontdek het geheim van eten uit de buurt.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen, nieuws van het land en achtergrondinformatie.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN