Verveine thee, 20zakjes, Sekem

0 Beoordelingen
Verveine thee, 20zakjes, Sekem
3,39
Variatie: Verveine thee, 20zakjes, Sekem
Verveine thee, 20zakjes, Sekem
After dinner thee, 20x1kop, Sekem
Groene thee, 20x1kop, Sekem
Hibiscus thee, 20x1kop, Sekem
Hoestkruiden thee, 20zakjes, Sekem
Kamille thee, 20x1kop, Sekem
Kaneel-gember thee, 20x1kop, Sekem
Moringa thee, 20x1kop, Sekem
Pepermunt thee, 20x1kop, Sekem
Verkoudheid en griep thee, 20x1kop, Sekem
Assortimentbox thee, 20zakjes, Sekem
Goed slapen thee, 20x1kop, Sekem
Detox thee, 20zakjes, Sekem
Goedemorgen thee, 20zakjes, Sekem

Productomschrijving

Biodynamische thee op basis van verveine.

SEKEM

  1. Vrouwen oogsten kamille voor de biodynamische thee van SEKEM Odin verkrijgbaar. Nu bij Odin verkrijgbaar.

Op SEKEM kwam met biodynamische landbouw de woestijn tot bloei

"Dromen is denken met je hart"

Egyptenaar Ibrahim Abouleish (1937-2017) had een droom. Hij wilde de woestijn vruchtbaar maken met biodynamische landbouw en een onderneming opbouwen waar mensen zich konden ontwikkelen. Hij wilde jonge mensen laten dromen van een mooie wereld. En laten zien hoe je dromen laat uitkomen. 

De akkers met calendula, kamille en gele toorts staan in bloei. In de dadelpalmen langs de randen van de akkers hangen grote, witte bloementrossen. De koeien staan onder een dak van palmbladeren en verderop ligt een groot aantal composthopen. Een brede strook bomen omzoomt het terrein en biedt schaduw aan een lange rij bijenkasten met de inheemse honingbij.

Ibrahim Abouleish kocht in 1977 zeventig hectare woestijngrond, 60 kilometer ten noordoosten van Cairo. Veertig jaar later is het een bloeiende oase. Zijn holistische aanpak kreeg wereldwijd aandacht, toen hij in 2003 de Right Livelihood Award kreeg uitgereikt, de ‘Alternatieve Nobelprijs’. De kring mensen die zijn aanpak ondersteunde groeide en het werd mogelijk op drie andere plekken in Egypte, op in totaal 2500 hectare, van start te gaan met biodynamische landbouw.

Greening the people

Maar greening the desert was slechts een eerste stap, op weg naar greening the people. Abouleish wilde aan mensen in de omgeving gezonde voeding, werk, medische zorg en onderwijs bieden. Op het terrein van SEKEM heeft hij een kleuter-, basis-, middelbare school en een beroepsopleiding gerealiseerd, waar 650 kinderen naar school gaan. Ook zijn er een gehandicaptengroep en sinds kort een kinderdagverblijf. Het medisch centrum op SEKEM behandelt 40.000 patiënten per jaar. 

Op het terrein zijn vier verwerkende bedrijven gevestigd, die onder meer levensmiddelen, kruidengeneesmiddelen en biologisch katoenen kinderkleding produceren. Een deel van de winst van deze bedrijven vloeit naar de SEKEM Development Foundation, die – samen met vriendenkringen in Europa – nieuwe ontwikkelingen financiert op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, kunsten, duurzaamheid en maatschappelijke projecten, ook buiten de grenzen van SEKEM. Zo is er in 13 dorpen in de regio, waar ongeveer 30.000 mensen wonen, gezondheidsvoorlichting en een afvalophaaldienst opgezet. Voor kleine ondernemers is er de mogelijkheid een lening aan te vragen via een microkredietprogramma, inclusief begeleiding bij het maken van een bedrijfsplan. 

Denken met je hart

De kroon op zijn werk was de opening in 2012 van de Heliopolis Universiteit voor duurzame ontwikkeling in Cairo. Abouleish schrijft in zijn boek: ‘Als jonge mensen de gedachte van duurzame ontwikkeling verinnerlijken en zich voor de ontwikkeling van de natuur en samenleving inzetten, dan is er hoop op een betere en rechtvaardiger toekomst.’

Werken aan een mooie wereld doe je allereerst vanuit je hart. Daarom is er op SEKEM veel aandacht voor creativiteit. Alle leerlingen, studenten en de 1500 medewerkers krijgen les in muziek, toneel, beeldende kunst en euritmie. In een interview zegt Abouleish: “Dromen is denken met je hart.” In 2017 is Ibrahim Abouleish overleden. Hij heeft in Egypte een inspirerend voorbeeld nagelaten, waar jonge mensen, vanuit hun hart, aan een duurzame, vreedzame wereld bouwen.

Sociaal ondernemen brengt de woestijn tot bloei

In het boek SEKEM – Sociaal ondernemen brengt de woestijn tot bloei vertelt Ibrahim Abouleish over zijn leven, over de opbouw van SEKEM en over zijn holistische visie op duurzame en vreedzame ontwikkeling.

Bron: Ellen Winkel, Demeter Magazine

allergenen

gluten: nee
schaaldieren: nee
ei: nee
vis: nee
pinda: nee
soja: nee
melk: nee
noten: nee
selderij: nee
mosterd: nee
sesam: nee
sulfiet: nee
lupine: nee
weekdieren: nee

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 6223000473627

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Verveine thee, 20zakjes, Sekem
Laat een review achter
Versturen