Veldsla, 75gr, Udea

0 Beoordelingen
Veldsla, 75gr, Udea Veldsla, 75gr, Udea
2,49
Variatie: Veldsla, 75gr, Udea
Veldsla, 75gr, Udea
Spinazie, fijne-, 100gr, Udea
Baby Leaf, 75gr, Odin
Rucola melange, 75gr, Udea
Gemengde sla, 150gr, Udea
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Veldsla smaakt licht nootachtig, erg smaakvol. Gerechten met veldsla hoef je daarom niet sterk te kruiden. Door zijn uiterlijke is veldsla ook een fraaie decoratie op het bord.

Culinair
Rauwe veldsla combineert goed met vis- en vleesgerechten, pastasalades. Maar ook in lauwe of warme gerechten komt de smaak goed tot zijn recht. Culinaire ideeën kunnen zijn: in of bij voorgerechten en salades, met fruit, noten of ei, met notenolie als dressing, in een stamppot met ananas of op een broodje met spread en sinaasappel.

Gezondheid
Veldsla is rijk aan vezels, betacaroteen, C en K, een bron van kalium, ijzer en foliumzuur. Bètacaroteen kan in je lichaam omgezet worden in vitamine A. Deze vitamine helpt de goede werking van je ogen en is belangrijk voor het gezond houden van je huid. Bovendien heeft vitamine A een positieve werking op je immuunsysteem. Vitamine K is nodig bij de stolling van je bloed en het sterk houden van je botten. Kalium is belangrijk voor het reguleren van je bloeddruk en het ondersteunen van je spier- en zenuwfunctie. Zoals andere slasoorten bevat het bovendien weinig calorieën.


Geschiedenis
Vroeger dacht men dat veldsla een onkruid was omdat het in de winter tussen het graan groeide. Het wordt daarom ook wel korensla of ezelsoor genoemd. De plant komt in het wild voor in bermen, op dijken en soms op landbouwgrond. Veldsla komt uit de kamperfoeliefamilie, net als het kruid valeriaan.

Bewaren
In de koelkast in een plastic zak met gaatjes is de sla een paar dagen houdbaar, maar het liefst zo snel mogelijk consumeren.


Recepten (Alle ingrediënten vind je in onze webwinkel)

  1. Geitenkaasjes met appeltjes op een bedje veldsla
  2. Kleurige bietenrisotto met veldsla pesto
  3. Oosterse veldsla salade
  4. Salade van veldsla met aardbei, radijs en rode biet
  5. Snelle pizza met drie kazen, vijgen en pancetta
  6. Veldsla met pesto, komkommer, tomaat en mozzarella
  7. Veldsla met rode biet, feta en grapefruit
  8. Veldsla met tomaat en avocado
  9. Veldsla met walnoten en Parmezaanse kaas
  10. Veldsla stamppot met bosui
  11. Veldslasoep
  12. Wintersla
  13. Winterslaatje met rode biet

Voorbeeldrecept: slaatje met veldsla, appel en walnoten
Ingrediënten:  300gr veldsla, 2 appels, geschild en in blokjes, 2 kneepjes citroensap, een handvol walnoten, 3 el (noten)olie, een vleugje fleur de sel.
Bereiding: Was de veldsla en schud hem droog, besprenkel de appelblokjes met citroensap en roer deze door de sla. Sprenkel er de notenolie en zout erover. Rooster de noten in een droge koekenpan en strooi deze over de sla. 
Tip: Ook lekker met een beetje honing!


 

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8711521004386

Beoordelingen

Review toevoegen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Veldsla, 75gr, Udea
Laat een review achter
Versturen