Appels, hand-, Topaz-, 600gr, PuurNL

0 Beoordelingen
Appels, hand-, Topaz-, 600gr, PuurNL Appels, hand-, Topaz-, 600gr, PuurNL
3,45
Variatie: Appels, hand-, Topaz-, 600gr, PuurNL
Appels, hand-, Topaz-, 600gr, PuurNL
Appels, Svatava, per kg, Hekkert Hoogstamfruit
Rajka appels
Appels, goudreinette, Schone van Boskoop, per kg, Hekkert Hoogstamfruit
Kinderappels, 1kg, Udea
Appels, rubinola, per kg, Hekkert Hoogstamfruit
Appels, stoof-, Zoete Ermgard, per kg, Hekkert Hoogstamfruit
Appels, Gronsvelder Klumpke, hand-, per kg, Hekkert Hoogstamfruit
Appels, hand-, Valk-, per kg, Hekkert Hoogstamfruit
Appels, hand-, Rode Jonathan-, per kg, Hekkert Hoogstamfruit
Appels, hand- & moes-, Brabantse Bellefleur-, per kg, Hekkert Hoogstamfruit

Productomschrijving

De Topaz is knapperig, met een fris zoetzuur aroma. De smaak is vergelijkbaar met de Elstar.

De Topaz is in 1984 in Tsjechie ontstaan uit een kruising van de Rubin en de Vanda. Vanaf 2002 is er ook een rode mutant, de Rode TopazTopaz wordt als handappel gebruikt, maar ook om er sap van te persen en om er appelmoes mee te maken. 

Buiten de koelkast verliest de appel snel zijn knapperigheid.

Bewaren
Hoe lang u appels kunt bewaren is afhankelijk van de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appelen die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appelen veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller doorrijpt.

Consumptie
Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De calorie-arme appel komt in elk afslankdieet voor.

Appelmoes [recept van fruittrends.nl]
Ingrediënten: 4-6 flinke Notarisappels of ander soort (ca. 1 kg), 75 gram suiker (naar smaak), 1 dl water, een klein beetje kaneel.
Bereidingswijze: Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes Doe de stukjes appel in de pan met het water en kook dit op een gematigd vuur tot de appelstukjes helemaal tot moes gekookt zijn (duurt ca. 10 minuten) Korter koken kan ook, gebruik dan een staafmixer om de appels verder tot moes te pureren Blijf wel regelmatig roeren! Meng de suiker er naar smaak doorheen De kaneel door de appelmoes mengen voor wat extra smaak

Notarisappel in notensiroop [ recept landleven.nl]
Nagerecht voor 4 personen
Ingredienten: 200 g rietsuiker 250 ml water, 1 vanillestokje, opengesneden, 1 kaneelstokje, 1 steranijs, 4 Notarisappels, 75 g ongezouten noten, bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten en pecannoten.
Bereidingswijze: Los de suiker op laag vuur in 250 ml water op. Schraap met de punt van een scherp mes het merg uit het vanillestokje. Voeg het merg, het vanillestokje, het kaneelstokje en de steranijs toe aan de siroop. Laat de siroop tot een kwart inkoken. Neem de pan van het vuur en laat de siroop met de specerijen vijftien minuten trekken. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Verwijder met een appelboor de klokhuizen van de Notarisappels. Zet de appels in een braadslede of lage ovenschaal. Neem de specerijen uit de siroop en voeg de noten toe. Schep de notensiroop in en rond de appels. Bak de appels in de voorverwarmde oven 20-25 minuten, tot ze zacht beginnen te worden maar nog steeds stevig zijn. Serveer met lobbig geklopte, ongezoete slagroom.

Recept: Appelroosjes [recept van plukroute.nl]
Ingredienten: 1 vel bladerdeeg op rol (ik heb een deeg van 40 x 24 cm gebruikt), 3 appels, 1 liter water, 2 eetlepels citroensap, 7 eetlepels suiker, 2 theelepels kaneel, poedersuiker, bakpapier.
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 220 graden Was de appels, snijd ze doormidden en snijd het klokhuis weg Vervolgens snijd je de appels in hele dunne schijfjes. Hoe dunner hoe beter, dan kun je de roosjes straks makkelijker rollen Breng het water aan de kook samen met 3 eetlepels suiker en 2 eetlepels citroensap. Zodra het water kookt voeg je de appelschijfjes toe. Kook de appels 2 minuten of totdat je ze makkelijk kunt buigen (ze mogen namelijk niet breken als je ze in het deeg gaat rollen) Giet de appels af in een vergiet en laat ze even afkoelen Als ze genoeg zijn afgekoeld leg je de appelschijfjes op een plank met keukenrol, zodat ze uit kunnen lekken Spreid het bladerdeeg uit op een met bloem bestrooide ondergrond of op een vel bakpapier. Ik heb mijn deeg in de breedte gelegd, dan krijg je een mooi formaat roosjes Snijd het deeg in repen van ca. 2 cm. Ik heb hiervoor een pizzasnijder gebruikt Mix 4 eetlepels suiker met de kaneel en verspreid het mengsel zo gelijk mogelijk over het bladerdeeg. Afhankelijk van hoe groot je deeg is, kan het zijn dat je wat van het mengsel overhoudt Druk het mengsel zachtjes aan met je vingers Als het goed is zijn je appels inmiddels afgekoeld en uitgelekt. Verdeel de appelschijfjes over de deegstroken. Leg ze niet helemaal tegen de zijkanten aan maar laat een stukje deeg vrij. Zorg dat ze elkaar een beetje overlappen en wat boven het deeg uitsteken, dan krijg je een mooi roosje. Zie hiervoor de foto hieronder Nu kun je gaan rollen. Rol de roosjes zo strak mogelijk op Leg de appelroosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze ca. 25 minuten totdat ze een mooi lichtbruin kleurtje krijgen. Ik heb een heteluchtoven gebruikt, maar zorg altijd dat ik de oven goed in de gaten houdt.

Tip: stel je oven eerst in op ca. 20 minuten. Kijk dan hoe ze eruit zien en zet de roosjes eventueel nog 5 minuten in de oven. Wanneer ze uit de oven komen kun je ze naar wens bestrooien met wat poedersuiker en dan: smullen maar!

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8711521117116

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Appels, hand-, Topaz-, 600gr, PuurNL
Laat een review achter
Versturen