Vijfsprong, bio-dynamisch landbouwbedrijf, Vorden

Sorteer op:
 
Bio-dynaimsch | 45ct statiegeld
Acidophilusmelk, 1ltr-fles, Vijfsprong


InStock
1.99

Bio-dynamisch | uit de Achterhoek


InStock
60.82

Bio-dynamisch | uit de Achterhoek


InStock
106.93

Bio-dynamisch | uit de Achterhoek


InStock
72.50

Bio-dynamisch | excl. 45ct statiegeld
Volle boerenyoghurt, 1ltr-fles, Vijfsprong


InStock
1.89

Bio-dynamisch | Excl. 45ct statiegeld
Hele melk, 1ltr-fles, Vijfsprong


InStock
1.79

bio-dynamisch | uit Vorden
Oude boerenkaas, 250gr, Vijfsprong


InStock
4.30

Jonge babyboerenkaas 1kg


InStock
13.92

Bio-dynamisch | uit de Achterhoek


InStock
59.81

Bio-dynamisch | uit de Achterhoek


InStock
72.50

Creme Fraiche, 200ml


InStock
2.08

 

Landbouwbedrijf De Vijfsprong is een biologisch-dynamisch agrarisch bedrijf in Vorden dat samenwerkt met zorgstichting Urtica. Het landbouwbedrijf kent vier onderdelen: veehouderij, zuivelverwerking, akkerbouw en tuinbouw. De afzet is regionaal (via de winkel op het erf, de webwinkel, de zuivelpakketten en de verspreiding in de winkels in de Achterhoek).

Biologisch-dynamisch landbouwbedrijf

Boerderij De Vijfsprong werkt volgens de Biologisch-dynamische landbouwmethode. Uitgangspunt hierin is de samenhang tussen plant, dier, bodem en kosmos in een zo goed mogelijk gesloten bedrijfsopzet. Essentieel hierbij is de kringloop op het bedrijf. De gewassen worden verbouwd in een ruime vruchtwisseling. De koeien eten van eigen landbouwgronden en de mest wordt weer terug op het land gebracht. Deze mest is veelal eerst op composthopen opgezet en met de biologisch dynamische kruiden preparaten verrijkt.

Melkveehouderij
Het hart van het landbouwbedrijf zijn de koeien. Koeien leveren de melk voor de verwerking in als zuivel. Koeien leveren de mest die later gecomposteerd als stalmest dient als basis voor een gevarieerd, gezond bodemleven en bodemvruchtbaarheid. En ook na hun leven is er nog heerlijk rundvlees. Bovendien ook leveren de koeien een mooie dagstructuur en werkplezier.

De Vijfsprong levert ons melk, acidophilusmelk, yoghurt, kwark, room, kaas, pompoenen, winterpostelein, rode kool, aubergines, agria- en raja- aardappelen.

Reeoordweg 2a
7251 JJ Vorden
Website
Facebook


Ontdek het geheim van eten uit de buurt.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen, nieuws van het land en achtergrondinformatie.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN