Stadslandbouw Zutphen

Sorteer op:
 
 

Op stadsgoed Helbergen in Zutphen heeft Jan Schenk een permacultuurtuin waar hij groente & kruiden zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen teelt.

Permacultuur

In de permacultuur wil je zoveel mogelijk gebruikmaken van vaste voedselgewassen omdat dit voedselzekerheid geeft. Maar vaste gewassen hebben vaak jaren nodig om tot volle wasdom te komen en oogst te geven. Dat is geen handige combi op een tijdelijke locatie. Daarom staan er eenjarige gewassen in combinatie met vaste planten die wel snel oogst geven (o.a. rabarber, Welsh Onion, diverse kruiden). Deze planten staan in een polycultuur (min of meer door elkaar heen). De grond is bedekt met organisch materiaal (mulchen) en wordt zo min mogelijk bewerkt. Er wordt actief gecomposteerd en regenwater wordt opgevangen voor later gebruik.

Productie

"Alle producten worden vers geoogst en lokaal verkocht. Zo willen we bijdragen aan het ontstaan van een lokale voedseleconomie. Wij denken dat de stad meer voedsel binnen haar grenzen kan produceren. Dat is goed voor lokale bedrijvigheid en werkgelegenheid en voor behoud van natuur en milieu. Het levert ook gezond en duurzaam voedsel op. We willen laten zien dat je op een relatief klein stuk grond een grote hoeveelheid en gevarieerd aanbod aan groente en kruiden kunt telen. Met de opgedane ervaring willen we andere stadslandbouwinitiatieven ondersteunen.", Aldus Jan Schenk


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN