Oxerbrood

header oxerbrood

Sorteer op:
 
uit Deventer
Meergranen - roggebrood, 500gr, Oxerbrood


InStock
3.75

uit Deventer
Wit bolletje - desem, 125gr, Oxerbrood


InStock
0.70

uit Deventer
Wit brood - desem, 650gr, Oxerbrood


InStock
3.50

 


Oxerbrood is een initiatief om lekker brood te bakken. Brood van molensteen gemalen meel, zonder toevoegingen. Brood dat je doet denken aan je vakantie in Frankrijk of Italië. Brood waar je moeilijk van kan afblijven. De ingrediënten worden zoveel mogelijk biologisch, van lokale leveranciers betrokken.

Ingrid2Al ons brooddeeg wordt opgestart met een desem of een voordeeg-poolish, 24 uur voor het bakken van het brood. Hierdoor krijgt het brood een rijkere smaak door de langere rijping. Bijkomend voordeel is dat dit type brood beter verteerbaar is en minder fytinezuur bevat. En dat zou bevorderlijk kunnen zijn voor de opname van mineralen.

Brood bakken is een passie voor de bakkers van Oxerbrood. “Het is geweldig om vanuit eenvoudige ingrediënten als meel, water, desem-gist en zout, zoiets moois te maken als brood”, aldus bakker Ingrid. “Het is elke keer weer spannend hoe het brood uit de oven komt”. Bakker Ingrid is sinds 2016 betrokken bij Oxerbrood en bakt met name speciale broden op vrijdag en zaterdag. Een selectie daarvan wordt aangeboden via de goudenpompoen.

Lees hier meer over Oxerbrood:

https://www.oxerbrood.nl/over-ons/


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN