Iessel Cider, Diepenveen

Cider gemaakt van niet zomaar een appeltje

De IESSEL ciderij maakt cider (vergist appelsap met ongeveer 6 % alcohol) van 100% sap van fruit uit hoogstamboomgaarden met oude rassen. De cidermakerij is gevestigd in de voormalige Abdij Sion (Vulikerweg 6 te Diepenveen).

Na zorgvuldige selectie van het fruit vermalen en persen ze de appels tot 100% puur vers appelsap. Ze vergisten het sap in vaten, wild of met toegevoegde gist. Ze hevelen tot de cider helder wordt. De cider rijpt minstens 6 maanden in het vat. Ze bottelen de cider en laten het nog eens twee maanden rijpen. En als het even kan nog veel langer. Eindelijk tijd om te proeven!

In dit filmpje zie je hoe ze IESSEL Cider maken:


Sorteer op:
 
uit Deventer
Wilde cider, 500ml, Iessel Cider


InStock
4.25

uit Deventer
Eikengerijpte cider, 330ml, Iessel Cider


InStock
€ 4.25 nu € 3.95

uit Deventer
Iessel Cider, 330ml


InStock
3.95

uit Deventer
Perencider, 330ml, Iessel Cider


InStock
3.95

uit Deventer
Iessel Cider, 500ml


InStock
5.49

uit Deventer
Wilde cider, 500ml, Iessel Cider


InStock
5.49

uit Deventer
Perencider, 500ml, Iessel Cider


InStock
5.49

uit Deventer
Eikengerijpte cider, 330ml, Iessel Cider


InStock
€ 4.25 nu € 3.95

 

De cidermakers van de IESSEL ciderij zijn Marin van Sprang en Rob le Rutte. Marin en Rob plukken appels van de onbespoten hoogstambomen. Ze gebruiken oude appelrassen die je niet zult vinden in de supermarkt. Neem de Kasseler Reinette, de English Winter Gold Pearmain of de Purpurroter Cousinot. Niet zomaar een appeltje, maar laatrijpe appels met een goede verhouding aan suikers, zuren en bitters om er een heerlijke friszure cider van te maken.

Hun passie voor duurzaam beheer van hoogstamboomgaarden vormt het fundament van de IESSEL ciderij. Beiden zijn vrijwilliger bij het beheer van hoogstamboomgaarden in de streek via de hoogstambrigade in Deventer en Rob is secretaris van de stichting IJsselboomgaarden.

Kijk voor meer informatie over het productieproces en voor contact met de makers op de website van Iessel Cider.


Ontdek het geheim van eten uit de buurt.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen, nieuws van het land en achtergrondinformatie.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN