Spitskool, per stuk (lokaal, volle grond, eko)

Spitskool, per stuk (lokaal, volle grond, eko)
1.50
InStock
Aantal
Staffelprijzen
9x
€ 1.60


Spitskool combineert met vele smaken en is een populair ingrediënt in Oosterse gerechten. Deze groente is het neefje van de witte kool en is wat sappiger en lichter verteerbaar dan zijn grote oom. Spitskool is ideaal om te koken, te stoven, te smoren en te roerbakken. Bovendien is het een zeer gezonde groente, die bomvol vitamine C zit.

Bewaren
Spitskool is een paar dagen op een koele (12-15C) plek houdbaar, in de koelkast tot een week. Gesneden spitskool is afgedekt een paar dagen in de koelkast houdbaar.
Spitskool kun je ook invriezen na 2-4 minuten blancheren. Spitskool kun je dan, net als andere koolsoorten, tot 12 maanden in de diepvries bij minimaal -18C bewaren.


Recept Roergebakken spitskool met paprika en gehakt (10-20 min)

Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gram rundergehakt; 1 spitskool; 1 grote rode paprika; 1 ui; 2 teentjes knoflook; 3 lente-uitjes; 1 bouillontablet; peper, zout; ½ afgestreken eetlepel kerriepoeder (of meer naar smaak!); scheutje ketjap; 2 eetlepels olijfolie.

Bereidingswijze
Spitskool in smalle reepjes snijden; paprika wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden; ui en knoflook pellen en snipperen; lente-uitjes wassen en in ringetjes snijden; olie verhitten en gehakt hierin al omscheppend lichtbruin bakken; ui en knoflook toevoegen en meebakken tot ze glazig zijn; kerriepoeder toevoegen en al roerend even meebakken; spitskool en paprika toevoegen; al roerend even meebakken; kopje water en verkruimelde bouillontablet toevoegen; door elkaar roeren en deksel op de pan; plm. 5 - 10 minuten tot spitskool beetgaar is; op smaak maken met peper en zout en eventueel wat ketjap; vlak voor het opdienen de lente-uitjes eroverheen strooien.

Serveertips
Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen, gebakken krieltjes of rijst.

Kijk voor het originele (printbare) recept op Smulweb.

Over biologische Tuinderij de Haverkamp in Deventer
"Landbouw is genieten. Dat vergeet je makkelijk door al het negatieve nieuws over de intensieve veehouderij. Wij, Heleen en Jopie, zijn liefhebbers, die leven van wat de grond ons geeft, en genieten van de groente, de dieren, de natuur en het landschap. Onze boerderij ligt net buiten Deventer, op landgoed de Bannink, tussen bossen, houtwallen en kolken. We verbouwen biologische groente en fruit die te koop zijn in de boerderijwinkel. Voor mooie groente en fruit op een mooie plek in een mooie omgeving kun je bij ons terecht. Kom gerust langs!", aldus Jopie en Heleen op hun facebookpagina.


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie