Skyr, 500gr, Weerribben

Skyr, 500gr, Weerribben
2.99
InStock
Aantal
Staffelprijzen
6x
€ 2.25 p/s


Het product wordt gemaakt naar een meer dan 1000 jaar oud IJslands recept. De verse boeren Skyr van Weerribben Zuivel is fris en romig van smaak. De structuur is heerlijke zijdezachte en stevig. Het product is van nature rijk aan eiwitten en bevat weinig vet. Deze unieke eigenschappen garanderen een goede start van de dag. Dit heerlijke product is een ideaal voor mensen met een actieve levensstijl. Zo als ze in IJsland zeggen: njóta máltíð, eet smakelijk. 

IJsland is een land van extremen. Het land wordt omringd door de Atlantische Oceaan in het zuiden, de Straat van Denemarken in het westen, de Groenlandzee en een deel van de Noordelijke IJszee in het noorden. Het is het dunst bevolkte land van Europa en staat bekend om haar rauwe natuurkracht. Het landschap bestaat onder andere uit vulkanen, gletsjers en geisers. Deze pure natuurkracht proef je bijna terug in Skyr. Skyr is het lokale zuivelproduct waarmee IJslanders al meer dan duizend jaar hun dag beginnen. Er gaan verhalen dat de Vikingen het product vanuit Noorwegen naar IJsland brachten ten tijde van de kolonisatie van IJsland.

Weerribben Zuivel maakt haar verse boeren Skyr van een recept waarbij halfvolle (koe)melk gecombineerd wordt met unieke yoghurtculturen. De yoghurt wordt daarna geconcentreerd, waardoor het mooie structuur krijgt.

De verse boeren Skyr van Weerribben Zuivel is verkrijgbaar in een naturel variant en bevat ruim 10 gram eiwit per 100 gram. Dat is 2,5 keer zoveel als normale yoghurt en 30% meer dan kwark.

Ingrediënten

gepasteuriseerde halfvolle KOEMELK*, Magere MELKpoeder*, MELKeiwitten*, yoghurtcultures (Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobaccillus acidophilus, Lactobaccillus delbruekii supsp. Bulgaricus, Lactobaccillus delbruekii supsp. Lactis).
*van biologische oorsprong

uitgebreide productspecificatie

Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram

Energie: 333 KJ/80 Kcal.
Vet: 1.5 gr waarvan verzadigde vetzuren 0.9 gr.
Koolhydraten: 6.4 gr waarvan suiker 6.4 gr.
Eiwitten: 10 gr.
Zout: 0.23 gr.
Calcium 0,12 g
Kalium 0,16 g
PH: 4,0 – 4,4 

Over Weerribben Zuivel

Al generaties lang wordt de boerderij bewoond en beheerd door familie de Lange. Vanaf 1992 begon de familie met het verwerken van melk tot zuivel. Dat bleek een goede keus. Al gauw groeide het bedrijf uit z'n jasje. Er werd een boerderij en zuivelfabriek gebouwd. De grote stal biedt plaats aan 260 melkkoeien. Er is veel aandacht besteed aan 'koecomfort' en diervriendelijkheid. De koeien kunnen onder andere zelf bepalen wanneer ze gemolken willen worden. Het bedrijf telt zo'n 300 ha. land. Het grootste gedeelte hiervan is natuurgrond, die beheerd wordt voor Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Dit betekent dat er met het gebruik van het land rekening wordt gehouden met de vogels, de planten en de dieren.

Weerribben Zuivel op het web

Facebook
Website
Twitter
Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Ontdek het geheim van eten uit de buurt.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen, nieuws van het land en achtergrondinformatie.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN