Runder rookvlees, 100gr, St. Hendrick

0 Beoordelingen
Runder rookvlees, 100gr, St. Hendrick
4,19 incl. btw
3,69
Variatie: Runder rookvlees, 100gr, St. Hendrick
Runder rookvlees, 100gr, St. Hendrick
Varken-achterham, 100gr, St. Hendrick
Schouderham, 100gr, St. Hendrick
Rauwe ham, 100gr, St. Hendrick
Rundersalami, 100gr, St, Hendrick
Ontbijtspek, 100gr, St, Hendrick
Gerookte kipfilet, 100gr, St. Hendrick
Cervelaat, 100gr, St, Hendrick
Kipfilet, 100gr, St. Hendrick
Runder pastrami, 100gr, St. Hendrick
Chorizo, 100gr, St. Hendrick
Gebraden gehakt, 100gr, St. Hendrick

Productomschrijving

De biologische vleeswaren van St. Hendrick smaken zoals het hoort te smaken. pure vleeswaren waar de tijd voor is genomen. Dit vlees van Nederlandse herkomst wordt gemaakt van pure ingrediënten en zonder hulpstoffen, bereid volgens het oeroude vak. Dit rookvlees heeft 6 weken gerijpt in een speciale rijpingskamer. Daar komt de pure en ouderwetse smaak vandaan. Heerlijk op de boterham! In een handige, hersluitbare verpakking.

Informatie met betrekking tot allergieën en speciale diëten

  • Bevat: Rundvlees

Ingrediënten

Rundvlees*, zout, antioxidant: E301, conserveermiddel: E250. Gerookt op beukenhout. 120 gram vlees gebruikt voor 100 gram eindproduct. *= Biologisch
Energie 121 kcal (507 kJ)
Vet 2.1 gram
Vet verzadigd 0.8 gram
Vet enkelvoudig onverzadigd 0.9 gram
Vet meervoudig onverzadigd 0.4 gram
Koolhydraten 0.6 gram
Suikers 0.3 gram
Voedingsvezel 0.5 gram
Eiwit 24.4 gram
Zout 6.1 gram

 

Het vlees van St. Hendrick is eerlijk vlees. Vlees waar de tijd voor wordt genomen: de dieren krijgen de tijd om te leven, om te groeien. Ook de bereiding van het vlees krijgt de tijd; om te garen, om luchtgerookt te worden, tijd voor kruiding en marinering. Tijd, aandacht, vakmanschap en pure ingrediënten. Omdat goede smaak geen haast heeft. St. Hendrick geeft Nederland de smaak terug zonder poespas.

Duidelijk over alles

Voor Henk van Oers staan openheid en duidelijkheid centraal. Hij weet van begin tot eind wat er met zijn producten gebeurt, zodat hij de consumenten goed kan informeren. Het is voor Henk ook belangrijk om regelmatig bij de boeren die het vlees leveren aan tafel te zitten. Hij wil er zeker van zijn dat ze dezelfde ideeën hebben als hij en met hun hart en hun verstand achter biologisch staan. Hij werkt zoveel mogelijk samen met Nederlandse boeren. Al het varkensvlees komt daarom uit Nederland. Een gedeelte van het rundsvlees komt ook uit de Ardennen en uit Ierland. De Limousinkoeien die hier lopen hebben alle ruimte, dat heeft Henk uiteraard met eigen ogen gezien. “Ik sta helemaal achter de manier waarop de boeren met hun vee omgaan en hoe ze ze verzorgen. Dat vind ik belangrijker dan dat het vlees uit Nederland moét komen.”

Best een uitdaging

Al sinds de jaren ’80 houdt Henk zich bezig met biologisch vlees. Hij was een van de oprichters van de Groene Weg Slagerij. “In die tijd was het heel gewoon om je vlees met allerlei smaakversterkers te bewerken en dat wou ik niet. Gelukkig zie ik nu dat steeds meer mensen zich bewust zijn van wat ze eten en het belangrijk vinden dat de smaak écht is.” Bij St. Hendrick zijn ze daarom steeds op zoek naar nieuwe manieren om smaakvolle, pure vleeswaren te maken en dat is nog best een uitdaging. “We willen bijvoorbeeld graag vleeswaren maken zonder suiker, maar voor sommige producten is het nodig om suiker te gebruiken, zodat bepaalde bacteriën geactiveerd worden. In dat geval is het heel belangrijk voor ons dat we kunnen vertellen waarom dit zo is.”

U proeft het verschil

De vleeswaren die bij St. Hendrick vandaan komen, smaken misschien anders dan u gewend bent. Dit komt doordat de smaak van écht vlees niet meer overal te vinden is. Dat is misschien even wennen, maar Henk is ervan overtuigd: Eenmaal geproefd, wilt u nooit meer anders!

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8717703722277

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Runder rookvlees, 100gr, St. Hendrick
Laat een review achter
Versturen