Rucola melange, 75gr, Udea

0 Beoordelingen
Rucola melange, 75gr, Udea
2,29
Variatie: Rucola melange, 75gr, Udea
Rucola melange, 75gr, Udea
Slakruiden zz, 20gr, Het Blauwe Huis
Veldsla, 75gr, PuurNL
Spinazie, fijne-, 100gr, Udea
Rucola, per bos, Korenblik
Rucolazaden, per zakje, Bingenheimer Saatgut
Gemengde sla, 150gr, Udea
Sla, Romaanse-/ little gem/ bindsla, per stuk, Haverkamp
Jonge sla, 100gr, Klispoel

Productomschrijving

Ingrediënten

Rucola* 67%, Redchard* 33%, * = Biologisch

Rucola wint sterk aan populariteit door haar lekker pittige, iets bittere, nootachtige smaak. Rucola zijn de jonge blaadjes van mosterdkruid. Andere namen voor rucola: roquette, raketsla, notensla, zwaardherik en mosterdkruid.

Rucola is heel makkelijk zelf te zaaien en te verbouwen. Je kunt ervan blijven plukken, omdat het plantje steeds weer nieuwe blaadjes vormt. Wil je meer weten over hoe je je eigen rucola kunt kweken? Neem dan een kijkje op de website van Mijn Keukentuintje.

Culinair
Rucola wordt meestal in salades gegeten, eventueel gecombineerd met andere slasoorten. Rucola is ook lekker in pastagerechten. Op een belegde boterham geeft het extra pit. Kort gekookt en gepureerd met wat olijfolie is het een pittige smaakmaker voor soepen, sauzen en warme bijgerechten. Het kan ook als alternatief voor basilicum dienen bij het maken van pesto. Rucola staat ook leuk als garnering op een heerlijke carpaccio, tomatensoep of pizza.

Gezondheid
Rucola is van alle slasoorten wellicht de meest gezonde. Ze bevat foliumzuur en ijzer die helpen bij het vrijmaken van energie. In rucola zit ook calcium, kalium en wat eiwit. Die zijn essentieel voor sterke botten en spieren. Deze sla bevat bovendien veel bètacaroteen, een antioxidant, en samen met andere voedingsstoffen beschermen antioxidanten weefsel tegen schade en veroudering.

Geschiedenis
Rucola komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en vanaf de Middeleeuwen in gebruik in het Middellandse Zeegebied. In de jaren 80 is het pas onze richting op gekomen, maar rucola wordt nog steeds populairder.

Bewaren
Rucola bewaar je in de koelkast, dan is het 3-4 dagen houdbaar.

Rucola-recepten
Je kunt alle ingrediënten vinden in onze webwinkel: www.goudenpompoen.nl

  1. Italiaanse pastasalade met rucola en snacktomaat
  2. Parelcouscous met courgette, rucola en tomaat
  3. Zoete prei-rucola-ricotta-tomaten lasagne
  4. Rucola salade met fruit
  5. Gemarineerde paddenstoelen met rucola salade
  6. Spaanse roerei met paprika, avocado en rucola
  7. Home-made pesto van rucola
  8. Tomatenrisotto met rucola, walnoten en edelgistvlokken
  9. Rucola-erwtenfrittata
  10. Tortilla met zoete aardappel, boontjes en rucola
  11. Taartjes met rucola, geitenkaas, artisjokken en olijven
  12. Salade met rucola en geroosterde tomaten
  13. Warme salade van rucola, witte bonen en rode ui

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8711521003617

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Rucola melange, 75gr, Udea
Laat een review achter
Versturen