Bieten, rode-, per kg, Klein Broekhuizen

0 Beoordelingen
Bieten, rode-, per kg, Klein Broekhuizen
2,25
Variatie: Bieten, rode-, per kg, Klein Broekhuizen
Bieten, rode-, per kg, Klein Broekhuizen
Rode bieten, 720ml, Machandel
Rode bieten, 325ml, Machandel
Bieten, rode-, gekookt,  500gr-verpakt, PuurNL

Productomschrijving

Bieten hebben een frisse, zoete en beetje aardse smaak. Je eet ze gekookt, gestoofd, geraspt en of gefermenteerd.  De rode kleurstof van de biet kun je ook goed gebruiken om gerechten mee te kleuren. Dat doen ze in de voedingsindustrie ook met deze kleurstof. In onze webwinkel hebben we een ook een mix van bietjes in verschillende kleuren. We hebben daarnaast ook gekookte rode biet, bietensap, bietensap met melkzuur, gefermenteerde biet, kombucha op basis van bietensap, rode bietburgers, bieten-mierikswortelspread en groentechips van chiochia bieten.

Culinair
Bieten worden warm of koud gegeten. In plakjes, blokjes of geraspt. Of in zuur bewaard. De kooktijd is, afhankelijk van de leeftijd van de biet, een uur tot twee uur. Na het koken kun je de schil er makkelijk met de hand afpellen. Dat kan snel onder de koude kraan. Je kunt bieten ook in de oven laten garen. Pak ze dan met aluminiumfolie in. Leg ze 3 à 4 uur op 150 graden in de oven. Daarna pellen.
Bieten zijn een aanrader in combinatie met bulgur, verse geitenkaas en linzen. Het is ook lekker bij haring, in de stamppot, als rauwkostsalade met bijvoorbeeld appel en ui, stoven met ui en azijn, in soep met een scheutje kookroom. Rode biet is ook het hoofdingrediënt van de traditionele soep borsjt (Oost-Europa) en labskaus-stamppot (Noord-Duitsland, Scandinavië).

Gezondheid
Bieten zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Rode biet heeft een hoog gehalte aan vitamine B, kalium en vooral ijzer. Ook de bladeren zijn eetbaar.

Herkomst
De oermoeder van de biet is de strandbiet. Deze wilde plant komt nog voor langs de kust van zuidelijk Europa en west Azië. De strandbiet is gecultiveerd tot suikerbiet voor suiker, voederbiet als veevoer en natuurlijk als groente in de vorm van rode bieten en snijbiet. Het verbouwen van bieten is waarschijnlijk rond 8000 v.C. begonnen in Mesopotamië. Het loof werd geoogst en als rauwe of gekookte groente gebruikt. Archeologen hebben in Nederland nabij het West-Friese Aartswoud resten gevonden van een kamp uit 3000vC, met versteende bietenzaden. Men denkt dat toen al zowel het loof als de knol werd gegeten.

Recepten
Alle ingrediënten in de recpeten zijn terug te vinden in onze webwinkel.
  1. Beet Bourguignon
  2. Bieten-champignon curry
  3. Bieten-quinoa-salade met sinaasappel
  4. Boekweit-bietenpannenkoekjes
  5. Carpaccio van rode bietjes met rucola en radijs
  6. Gepofte bietjes met balsamico, knoflook en oregano
  7. Haringsalade met appel en rode biet
  8. Rode bietenburger
  9. Salade van rode biet met geitenkaas en walnoten
  10. Slavische borsjt
  11. Taartje met gekarameliseerde rode biet
  12. Waanzinnige bietjes
  13. Warme herfstsalade

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8711521118014

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Bieten, rode-, per kg, Klein Broekhuizen
Laat een review achter
Versturen