Raapstelen, bosje (lokaal, koude kas, demeter)

Raapstelen, bosje (lokaal, koude kas, demeter)
1.50
InStock
Aantal
Staffelprijzen
5x
€ 1.35


Een ouderwetse Hollandse lentegroente is raapstelen, het jonge blad van de meiknol. Raapstelen geven het echte lentegevoel. Heerlijk om rauw in de stampot of salade te verwerken of te roerbakken, lekker pittig van smaak en rijk aan ijzer en vitamine C. 1 Bosje rauwe raapstelen is voldoende voor 2 personen.

Bewaren en houdbaarheid
Bewaren kan slechts even door de steeltjes met de wortel in een pot met een laagje water te zetten en er een plastieken zak overheen te trekken. Verlies ze evenwel niet uit het oog, want lang houden de nitraatrijke blaadjes het niet uit. Gekookte raapstelen (rauwe eerst ca. 2 minuten blancheren) zijn in en goed gesloten plastic bakje of zakje in de diepvries tot 12 maanden houdbaar, bij minimaal -18C.

Schoonmaken
Snij de worteltjes van de steeltjes en was de raapstelen in ruim koud water. Goed laten uitlekken voor je het verder verwerkt (tenzij je ze gaat koken). Wil je raapstelen koken, kook ze dan met aanhangend water, gooi na afloop de overgebleven kookvocht weg (in verband met nitraten).

Bereidingstijden
Koken: ca. 5 minuten
Magnetron: 5-7 minuten
Smoren: ca. 15 minuten
Stomen: ca. 10 minuten

Recepten met raapstelen

Over Tuinderij Oosterwaarde
Tussen Nieuw Rande en de IJsseldijk, op een eeuwenoude esgrond, in Diepenveen (net buiten Deventer), ligt het biologisch dynamische landbouwbedrijf de Oosterwaarde. De Oosterwaarde is in 1994 opgericht en heeft 14 hectare grond.
 Er worden biologisch dynamische groenten en bloemen geteeld. De Oosterwaarde is een Pergola-Associatie en de producten worden dus direct aan de consument verkocht via afhaaladressen en in de boerderijwinkel.
 

Terug naar overzicht


Schrijf een reactie