Pootaardappel, Vitabella, 50stuks (NL, eko)

Pootaardappel, Vitabella, 50stuks (NL, eko)
9.25
InStock
Aantal

Vitabella is een middenvroeg ras en is ovaal van vorm. Het is een lekkere vastkokende aardappel met een gele vleeskleur. Lichtpaars bloeiend. Deze aardappel is sterk tegen Phythofthora in het loof en in de knol. Vitabella is gevoelig voor rooibeschadiging, voorzichtig behandelen voorkomt beschadiging van de schil. De Vitabella geschikt voor het maken van verse friet. Let op; voldoende bemesten en bij droogte beregenen .

Ingrediënten

Pootaardappel Vitabella*. *= biologisch.

De aardappelen moeten koel en droog worden opgeslagen, maar niet lager dan 5 graden Celsius. Om spruitvorming te voorkomen kun je enkele uien tussen de aardappelen bewaren.

De pootaardappelen kunnen vanaf nu voor gekiemd worden. Leg de aardappelen uitgespreid, goed in het licht. Dan komt er een mooie harde licht kiem op. Als het planten (kan vanaf begin April)nog even op zich laat wachten. Kun je de aardappelkiem op een koele luchtige plek afharden. Meer teeltadvies.

Over Bouma Biologisch Pootgoed

Bouma biologisch poot- en plantgoed is een familiebedrijf wat Carel en Angela Bouma, samen runnen. Met de  kinderen Dirk en Floor wonen ze op het voor hen mooiste plek van de wereld, hun akkerbouwbedrijf in Biddinghuizen, Flevoland. Hier telen ze, samen met een team van enthousiaste medewerkers, zelf een deel van de gewassen waarvan het poot- en plantgoed. Ander materiaal wordt geleverd door collega-telers elders in het land.            

Voor volkstuinders, stadslandbouwers en akkerbouwers…

Ze leveren poot- en plantmateriaal aan grote en kleine telers. Of je nu aardappels teelt in een emmer op je balkon, een kleine volkstuin hebt of een ‘grote’ boer bent: je kunt hier je terecht voor je uitgangsmateriaal. Allemaal biologisch want ze willen bijdragen aan een optimale gezondheid van de mens en de aarde.

Bouma online

Facebook
Twitter
Website


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid SLUITEN