Plantui, gele-, Sturon, 100stuks (NL, eko)

Plantui, gele-, Sturon, 100stuks (NL, eko)
6.29
InStock
Aantal

De meest bekende soort waar het de professionele teelt betreft. Sturon heeft een sterk wortelgestel, stevig loof, en mits droog, goed bewaarbaar. Sturon is ronder dan de Stuttgarter. De huid is van een goede bewaarkwaliteit en van een aantrekkelijke bruine kleur. Voor de teelt van eerste jaars Sturon gebruiken wij zoveel als beschikbaar is, biologisch zaad. Sturon heeft een Warmte Behandeling gehad tegen evt. ziektes en is vrij van aaltjes en vanzelfsprekend  NAK-T gekeurd. De maat 22-26 is goed met de hand te planten en is zeer geschikt voor bosui.

Ingrediënten

Gele plantui sturon*. *= biologisch.

Bewaren plantmateriaal

De plantuien moeten na ontvangst droog bewaard worden. Het beste is om de zakken leeg te maken in te verdelen kratten of gaasbakken, zodat de lucht er goed tussendoor kan. De temperatuur maakt niet zoveel uit. Vermijd vocht, de plantui maakt bij vocht worteltjes en als deze verdrogen komen ze niet terug. Een uitgelopen kiem hoeft geen probleem te zijn, deze heeft al een voorsprong genomen. In de professionele teelt worden ook wel Joppe voorkiemzakken gebruikt om het plantgoed te bewaren voordat het de grond in gaat. Bewaren in een goed geventileerde ruimte.

Planten

Gele plantuinen kunnen vanaf februari de grond in. Plantuien mogen vroeg de grond in omdat ze vorst goed kunnen verdragen. Als ze bevroren zijn moet je ze niet aanraken want dan heb je kans op beschadiging. Rode plantuien zijn gevoeliger voor koude stress, wat bloemstengel vorming kan veroorzaken. Daarom wachten met planten todat de grond wat is op gewarmd. Meer teeltadvies.

Over Bouma Biologisch Pootgoed

Bouma biologisch poot- en plantgoed is een familiebedrijf wat Carel en Angela Bouma, samen runnen. Met de  kinderen Dirk en Floor wonen ze op het voor hen mooiste plek van de wereld, hun akkerbouwbedrijf in Biddinghuizen, Flevoland. Hier telen ze, samen met een team van enthousiaste medewerkers, zelf een deel van de gewassen waarvan het poot- en plantgoed. Ander materiaal wordt geleverd door collega-telers elders in het land.            

Voor volkstuinders, stadslandbouwers en akkerbouwers…

Ze leveren poot- en plantmateriaal aan grote en kleine telers. Of je nu aardappels teelt in een emmer op je balkon, een kleine volkstuin hebt of een ‘grote’ boer bent: je kunt hier je terecht voor je uitgangsmateriaal. Allemaal biologisch want ze willen bijdragen aan een optimale gezondheid van de mens en de aarde.

Bouma online

Facebook
Twitter
Website


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid SLUITEN