Plantsjalot, Red Sun, 10stuks (NL, eko)

Plantsjalot, Red Sun, 10stuks (NL, eko)
7.75
InStock
Aantal

Red Sun is een sjalot met roodbruine huid en een rode vleeskleur. De opbrengst is goed en kan mits droog, zeer goed bewaard worden. Red Sun kan vroeg geplant worden, omdat de kans op schietstengels niet zo groot is. Red Sun heeft een Warmte Behandeling gehad tegen evt. ziektes en is vrij van aaltjes en vanzelfsprekend  NAK-T gekeurd. Red Sun heeft een uitstekende smaak, en is ook zeer geschikt voor salades.

Ingrediënten

Plantsjalot Red Sun*. *= biologisch.

Bewaren plantmateriaal

De sjalotten moeten na ontvangst droog bewaard worden. Het beste is om de zakken leeg te maken in te verdelen kratten of gaasbakken, zodat de lucht er goed tussendoor kan. De temperatuur maakt niet zoveel uit. Vermijd vocht, de sjalot maakt bij vocht worteltjes en als deze verdrogen komen ze niet terug. Bewaren in een goed geventileerde ruimte.

Planten

Planten kan vanaf februari als de grond goed droog is. Red Sun sjalotten kunnen vroeg de grond in omdat ze weinig gevoelig zijn voor bloemstengel vorming. Plant de sjalot zodanig dat het topje net boven de grond uitkomt. De plantafstand in de rij is ca. 5 cm en tussen de rijen ca. 15 cm. Meer teeltadvies.

Over Bouma Biologisch Pootgoed

Bouma biologisch poot- en plantgoed is een familiebedrijf wat Carel en Angela Bouma, samen runnen. Met de  kinderen Dirk en Floor wonen ze op het voor hen mooiste plek van de wereld, hun akkerbouwbedrijf in Biddinghuizen, Flevoland. Hier telen ze, samen met een team van enthousiaste medewerkers, zelf een deel van de gewassen waarvan het poot- en plantgoed. Ander materiaal wordt geleverd door collega-telers elders in het land.            

Voor volkstuinders, stadslandbouwers en akkerbouwers…

Ze leveren poot- en plantmateriaal aan grote en kleine telers. Of je nu aardappels teelt in een emmer op je balkon, een kleine volkstuin hebt of een ‘grote’ boer bent: je kunt hier je terecht voor je uitgangsmateriaal. Allemaal biologisch want ze willen bijdragen aan een optimale gezondheid van de mens en de aarde.

Bouma online

Facebook
Twitter
Website


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid SLUITEN