Perenstroop 225gram

Perenstroop 225gram
2.99
InStock
Aantal
Staffelprijzen
12x
€ 2.69 p/s


Gelders Eiland Eko

225 Gram hele echte, 100% zuivere perenstroop. Zonder toegevoegd suiker, zonder bietensap of -stroop. Ècht peer.  EKO van ’t Gelders Eiland, pioniers van de biologische fruitteelt in Nederland.

Stroopkoken is typisch Limburgs. Harmen en Carla Peters maken hun stroop dan ook niet zelf. Het is wel hun fruit.

Deze perenstroop is vrij uniek in de wereld waarin appelstroop naar het lijkt alleen nog maar met ingedikt sap van suikerbieten wordt gemaakt. Men zegt om de stroop minder zuur te maken. Nonsens, financiële en in het bijzonder kostprijsmotieven spelen daarbij een grote rol.

Lekker op brood en bij de kaasplank…………… hmmmmmmm!
 

Biologische tuinderij 't Gelders Eiland in Lobith

Harmen en Carla Peters leggen zich hoofdzakelijk toe op het telen van biologische appels en peren van de merken Elstar, Santana, Collina, Topaz, Rajka en Conference.

In de gangbare fruitteelt spuit men chemicaliën om schadelijke insecten te weren. Voor veel schadelijke insekten bestaan echter natuurlijke vijanden. "Een lieveheersbeestje is zo'n natuurlijke vijand. Ze eten de voor ons zo schadelijke blad- en schildluizen op. Om die lieveheersbeestjes hier te houden en voortdurend van voedsel te voorzien, creéren wij goede leefomstandigheden." Nog een voorbeeld: “Muizen vreten aan de wortels van de bomen en dat verstoort de sapstroom van de boom. De torenvalk is de natuurlijke vijand van de muis. Daarom zijn er op en rond de tuinderij vier torenvalkkasten geplaatst. De bewoners hiervan houden het aantal muizen in de hand.", legt Carla uit.

Naast het wieden is het handmatig uitdunnen van de kleine en rotte appels en peren een zeer zorgvuldige en arbeidsintensieve klus. Het arbeidsintensieve werk heeft o.a. als gevolg dat de prijzen van de biologische appels en peren hoger zijn dan het gangbare fruit in de supermarkt.
www.gelderseiland.nl


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN