Pastinaak, gewassen 1kg (Regio, volle grond, demeter)

Pastinaak, gewassen 1kg (Regio, volle grond, demeter)
2.55
InStock
Aantal
Staffelprijzen
5x
€ 2.03


Een soort wortel met een crème-witte kleur. De smaak is licht aromatisch zoet, anijsachtig en soms iets bitter. Wordt vaak in de winter gegeten maar is ook in de zomer erg lekker. Lekker in stoofschotels, hutspot en soepen, maar ook gebakken (dan eerst even voorkoken). Het is de voorganger van onze - inmiddels veel bekendere - winterwortel. Het was de belangrijkste basis voor stamppotten toen we de aardappel nog niet kenden.

Verse pastinaak voelt stevig aan en blijft Op een donkere en koele plek buiten de koelkast bewaren of
in de koelkast in een plastic zak met gaatjes (dit blijft een paar dagen goed).

 

Recepten met pastinaak

Landbouwbedrijf De Vijfsprong is een biologisch-dynamisch agrarisch bedrijf in Vorden dat samenwerkt met zorgstichting Urtica. Het landbouwbedrijf kent vier onderdelen: veehouderij, zuivelverwerking, akkerbouw en tuinbouw. De afzet is regionaal (via de winkel op het erf, de webwinkel, de zuivelpakketten en de verspreiding in de winkels in de Achterhoek).

Biologisch-dynamisch landbouwbedrijf
Boerderij De Vijfsprong werkt volgens de Biologisch-dynamische landbouwmethode. Uitgangspunt hierin is de samenhang tussen plant, dier, bodem en kosmos in een zo goed mogelijk gesloten bedrijfsopzet. Essentieel hierbij is de kringloop op het bedrijf. De gewassen worden verbouwd in een ruime vruchtwisseling. De koeien eten van eigen landbouwgronden en de mest wordt weer terug op het land gebracht. Deze mest is veelal eerst op composthopen opgezet en met de biologisch dynamische kruiden preparaten verrijkt.


Melkveehouderij
Het hart van het landbouwbedrijf zijn de koeien. Koeien leveren de melk voor de verwerking in als zuivel. Koeien leveren de mest die later gecomposteerd als stalmest dient als basis voor een gevarieerd, gezond bodemleven en bodemvruchtbaarheid. En ook na hun leven is er nog heerlijk rundvlees. Bovendien ook leveren de koeien een mooie dagstructuur en werkplezier.

De Vijfsprong levert ons
melk, acidophilusmelk, yoghurt, kwark, room, kaas, pompoenen, winterpostelein, rode kool, aubergines, agria- en raja- aardappelen.

De Vijfsprong
Reeoordweg 2a
7251 JJ Vorden
www.urticadevijfsprong.nl

Terug naar overzicht


Schrijf een reactie