Olijfolie extra vergine, 500ml, Salamita

0 Beoordelingen
Olijfolie extra vergine, 500ml, Salamita
15,69
Variatie: Olijfolie extra vergine, 500ml, Salamita
Olijfolie extra vergine, 500ml, Salamita
Amandelgebak, 200gr, Salamita

Productomschrijving

Lekker door salades, of spaghetti al aglio met knoflook en peterselie. Serveer ook eens met gebroken brood en grof zeezout als dip. Deze extra vergine olijfolie van coøperatie Salamita is koudgeperst uit de beste biodynamische olijven van Sicilië. De olijven worden met veel zorg en aandacht verbouwd door boeren in Floridia, een plaats in het zuidoosten van het eiland. Doordat de olie verwerkt is bij een temperatuur van 27ºC, is de olijfolie in de smaak onaangetast gebleven.

Ingrediënten
Olijfolie**. **van bio-dynamische teelt. Ten minste houdbaar tot op de verpakking vermelde datum. Bewaren op een donkere plek.

Voedingswaarden per 100 gr
Energie: 3760 KJ/900 Kcal.
Vet: 100 gr waarvan verzadigde vetzuren 15 gr.
Koolhydraten: 0 gr waarvan suiker 0 gr.
Eiwitten: 0 gr. Zout: 0 gr.

Coøperatie Salamita: kwaliteit van de voet van de Etna
Een van de eerste opdrachten van Odin kwam 25 jaar geleden voort uit de vraag van de boeren van Salamita of zij hun producten via Odin in Nederland af konden zetten. Odin ging daar graag op in en sindsdien hebben we een goede samenwerking. De coøperatie bevindt zich in Barcelonna Pozzo di Gotto op het zonverwarmde Sicilië. Er zijn ruim 120 boeren bij Salamita aangesloten. Uit hun boomgaarden komen diverse citrusvruchten, zoals zoete Moro bloedsinaasappelen, mandarijnen en friszure citroenen. Maar ook noten, vijgen, kumquats en niet te vergeten de populaire muskaatdruiven. Andere bekende Salamita-producten zijn hun wijnen, de olijfolie, de verschillende pasta´s, de sinaasappelbloesemhoning en het heerlijke amandelgebak.

Vulkanische kracht
Door het zeer warme klimaat is het op Sicilië vaak moeilijk om groenten en fruit te telen. De grond is zeer droog en kaal, mede doordat de grond op Sicilië erodeert. De Salamita-boeren telen op biologisch-dynamische wijze en dat heeft in de loop der jaren zijn vruchten afgeworpen. Ze bemesten de grond met koeien- en schapenmest van biologische boeren in de buurt, gemengd met mest van eigen kippen, konijnen en schapen. Onder de bomen laten ze planten als klaver, gras en distel groeien, die zorgen dat de grond gevoed wordt en van de koele schaduw kan genieten. Door hun manier van werken weten de Salamita-boeren het beste te halen uit de vulkanische grond rond de Etna, die rijk is aan mineralen en erg vruchtbaar. Dat geeft hun producten extra kwaliteit! 

Samen sterk
De Salamita-boeren leveren hun oogst aan de coøperatie. Die regelt dat de producten worden gesorteerd of verwerkt en vervolgens bij de afnemers terecht komen. Het sorteren en een deel van de verwerking verzorgt Salamita zelf, een deel wordt uitbesteed aan andere producenten op het eiland. Zo vervaardigt een van de oudste pastafabrikanten van Sicilië op ambachtelijke wijze verschillende pasta´s van het graan van de Salamita-boeren.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8025093160006

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Olijfolie extra vergine, 500ml, Salamita
Laat een review achter
Versturen