Lamskotelet, ongeveer 365gr / prijs per kg, Lebon

0 Beoordelingen
Lamskotelet, ongeveer 365gr / prijs per kg, Lebon
71,18
Variatie: Lamskotelet, ongeveer 365gr / prijs per kg, Lebon
Lamskotelet, ongeveer 365gr / prijs per kg, Lebon
Lam-salami, 100gr, Lombok
Lam-ribkarbonade, per 2, Lombok
Lam-burgers, 2x1ons, Lombok
Lam-lendekarbonade, 2stuks-ongeveer 200gr / prijs per 100gr, Lombok
Lam-bout, ongeveer 450gr, prijs per 100gr, Lombok
Lam-schouder, 0,7kg, Lombok
Lamsgehakt, 250gr, Lebon

Productomschrijving

Het vlees van Lebon is biologisch vlees zoals het altijd is bedoeld. Door de korte keten weten we precies van welk dier het pure en smaakvolle vlees komt. Samen met slechts een handvol boeren werken we aan een gesloten en circulaire keten. Met Lebon kies je voor kwaliteitsvlees uit een diervriendelijke veehouderij. Het lamsvlees komt van biologisch veehouder Frank O'Brien.

Informatie met betrekking tot allergieën en speciale diëten

  • Pinda- en notenvrijPinda- en notenvrij
  • GlutenvrijGlutenvrij
  • Melk- en lactosevrijMelk- en lactosevrij
  • SojavrijSojavrij
  • EivrijEivrij
  • MosterdvrijMosterdvrij
  • LupinevrijLupinevrij
  • WeekdiervrijWeekdiervrij
  • SelderijvrijSelderijvrij
  • VisvrijVisvrij
  • SulfietvrijSulfietvrij
  • SchaaldiervrijSchaaldiervrij
  • SesamvrijSesamvrij

Ingrediënten

100% lamsvlees*. * = Biologisch

Voedingswaarden

Energie 223 kcal (929 kJ)
Vet 16.3 gram
Vet verzadigd 7.2 gram
Eiwit 19.2 gram
Zout 0.2 gram

Keurmerk

EU-BIO EU-BIO
 

Lamsveehouder Frank

Al meer dan 25 jaar houdt Frank O'Brien lammeren op zijn boerderij in Ballybroder (Ierland). Hij is de vijfde generatie van de familie die dit boerenbedrijf runt. Dat doet hij uiteraard niet alleen: de hele familie helpt. Frank: "Ik vind het mooi om te zien hoe mijn kinderen, net als ik vroeger, heerlijk onbezorgd buitenspelen, opgroeien met de natuur en zo meekrijgen waar hun eten vandaan komt. Je ziet dat het respect en een voorliefde voor de natuur geeft." 

Frank is toegewijd aan het produceren van biologisch vlees en de boerderij van 120 hectare wordt dan ook gerund in strikte overeenstemming met de Organic Trust-voorschriften. Niet alleen een diervriendelijke werkwijze en duurzaamheid zijn voor Frank belangrijk, maar hij is ook een groot voorstander van de rol van kwaliteit en traceerbaarheid in de veehouderij. 

Het gematigde klimaat en de natuurlijke omgeving in Ierland staan het toe dat de dieren van Frank het meerendeel van het jaar vrij grazen. Frank: "Naast gras eten mijn dieren ook grasmengsels met bijvoorbeeld rode klaver. Het kuilvoer voor in de winter komt van onze eigen velden. Ook verbouw ik wat haver." In de winter staan de dieren binnen. De stal is ruim voorzien van een strobed dat regelmatig wordt ververst. En het 'vieze' stro? Die vormt weer een belangrijke voedingsbron voor zijn land.

Midden in het seizoen telt de kudde zo'n 160 volwassen ooien en 40 ooilammeren. Frank houdt voornamelijk Texel en Beclare ooien en een Charollais ram. Frank: "Deze rassen hebben een relatief goede weerstand tegen wormen en passen dus goed op een biologisch bedrijf. Ik kom weinig veterinaire problemen tegen."

Hoewel de marges volgens hem klein zijn, is Frank blij met zijn beslissing al die jaren geleden om biologisch te produceren. Frank: "Geen chemicaliën op mijn bedrijf. Natuurlijk, een dier- en natuurvriendelijke werkwijze kan een uitdaging zijn, maar dat vind ik niet erg. Ik ben trots op wat ik produceer."

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Lamskotelet, ongeveer 365gr / prijs per kg, Lebon
Laat een review achter
Versturen