Koolraap, per kg (Klein Broekhuizen, eko)

Koolraap, per kg (Klein Broekhuizen, eko)
2.49
InStock
Aantal
Staffelprijzen
10x
€ 2.12 p/s


Klein Broekhuizen biologische tuinbouw

Bewaren
Op een koele, donkere plaats kunt u koolraap gedurende enkele weken bewaren.


Bereiding
Onder de rode, gele of groenige ruwe schil zit hard oranje-geel vruchtvlees. Dit geel geurig vlees kan gekookt, gestoomd of gestoofd worden en heeft een zachte en bijzonder aromatische smaak. Deze zachte smaak komt het best tot zijn recht als u de groente simpel stooft met een klontje roomboter (± 20 minuten). Verder kunt u de groente tot puree maken, opvullen of zelfs frituren. Invriezen kan ook. Blancheer de koolraap dan eerst ± 3 minuten in kokend water. 

Om de koolraap schoon te maken, snijdt u eerst de harde bovenkant weg (dit gedeelte is meestal houterig), daarna kunt u de groente schillen en in plakken, blokjes of repen snijden en verwerken. Het vruchtvlees kan met veel kruiden en specerijen worden gecombineerd. Denk aan kerriepoeder, nootmuskaat en verse groene kruiden als salie en tijm. 


Gezondheid
Van de onooglijke maar lekkere koolraap eten we de dikke wortel, die erg rijk is aan vitamine C en daarom wel bekend staat als 'de citroen van het noorden'. Deze caloriearme wortelgroente is ook een goede vochtafdrijver.

Recepten


Biologisch tuinbouwbedrijf Klein Broekhuizen ligt tussen het riviertje de Oude IJssel en de stuwwallen van Montferland, dichtbij de plaatsen Wehl en Doetinchem.

Gespecialiseerd in de teelt van biologische groente en aardappelen. Telen lekkere verse groenten, zoals aardbeien, prei, pompoenen, venkel, groenselderij en rode bieten, uiteraard op de biologische manier. Jaarrond hebben ze aardappelen van eigen bodem. In 2012 werden ze met de aardappelen uitgeroepen tot ‘held van de smaak‘ van de provincie Gelderland!


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN