Kokosbloesem siroop 500ml

Kokosbloesem siroop 500ml
9.02
InStock
Aantal

Verpakking: 350g
Kwaliteit: bio

Ingrediënten:
100% pure kokosbloesem-siroop.
Land van herkomst (ingrediënten): Filippijnen

Kokosbloesemsuiker en kokosbloesem-siroop
[Oorspronkelijke tekst: www.nieuweband.nl]


Kokosbloesemsuiker is een specifieke soort palmsuiker. Het wordt gewonnen uit het sap van de bloeiende delen van kokospalmen en kan gebruikt worden als vervanger voor gewone suiker. De suiker is bijzonder lekker van smaak, het doet een beetje denken aan caramel en je zou de smaak zelfs licht fruitig kunnen noemen!
De siroop is een echte delicatesse: het smaakt fruitig, licht naar caramel, en heeft een heerlijk volle, melasse-achtige smaak. Alle proevers hier zijn stuk voor stuk enthousiast en verrast over de bijzondere smaak. Heel lekker over pannenkoeken, in taarten, in desserts of over muesli!
kokosbloesemsuiker en kokosbloesemsiroop Gunstige eigenschappen
Kokosbloesemsuiker wordt gewaardeerd om haar vele gunstige eigenschappen. De suiker staat bijvoorbeeld bekend om het hoge gehalte aan mineralen en vitamines en om de bijzonder lage glycemische index.
Duurzame suiker
Nog een voordeel: palm(bloesem)suiker wordt wel de duurzaamste suiker ter wereld genoemd. Kokospalmen hebben weinig water nodig, hun wortels reiken tot wel 15 meter diep waardoor ze erosie tegengaan en de palmen groeien in gevarieerde eco-systemen waar de wildstand intact gehouden wordt. Verder zijn palmen zo sterk dat er überhaupt geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn om ze te beschermen tegen ziekte of insecten.

kokosbloesemsap aftappen Hoe wordt kokospalmsuiker gemaakt?
Een volwassen kokospalm bloeit zo’n 12 x per jaar. Sommige boeren hebben zich gespecialiseerd in het oogsten van het sap van deze kokosbloesem. Dit oogsten gaat als volgt: het bloeiende deel van de palm wordt samengebonden en hier wordt regelmatig sap van getapt. Dit sap is zoet, romig wit en bijna PH-neutraal!

Elk bloeiend deel levert zo’n 2 liter heerlijk zoet en voedzaam kokosbloesemsap op! Dit sap wordt vier keer per dag verzameld en meteen verwerkt. Dat moet ook wel, want anders zou het binnen vijf uur gaan fermenteren en is het onbruikbaar voor verdere verwerking. Het sap wordt vervolgens onder strenge hygiënische omstandigheden verwarmd om het water uit het sap te verdampen. Daarna wordt het afgekoeld, waardoor er suikerkristallen overblijven. Hier wordt dan ook de stroop van gemaakt.

Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN