Chocoladereep, op=op, melk, salty caramel, 30pr, 80gr, Chocolate Makers

0 Beoordelingen
Chocoladereep, op=op, melk, salty caramel, 30pr,  80gr, Chocolate Makers
3,99

Productomschrijving

Heerlijke vegan chocolade met stukjes karamel met cacao van de Cabruca coöperatie in Brazilië. Biodynamisch verbouwd.

  • 100% Glutenvrij
  • Op zonne-energie geproduceerd
  • Bio Fairtrade chocolade
  • Zero waste & plasticvrij

Ingrediënten
rietsuiker*, cacaomassa*, cacaoboter*, melkpoeder*, karamelstukjes* (10%)(suiker, glucosestroop, gecondenseerde melkboter, zeezout), zeezout (0,3%), emulgator* (raapzaadlecithine). Ten minste 48% cacaobestanddelen. *Biologische teelt. Kan sporen van noten bevatten.
 

Voedingswaarden per 100 gram

Energie kcal 573
Energie kJ 2399
Vet 39.1
Waarvan verzadigd 23.7
Koolhydraten 44.5
Waarvan suiker 39.8
Vezels 5.4
Eiwitten 8.1
Zout 0.6
 
De reep weegt 80 gram en is verpakt in vetvrij papier bedrukt met bio-inkt.
Deze chocolade is een versproduct. De reep is 12 maanden houdbaar maar wij adviseren de reep binnen 3 maanden op te eten. KOEL en DROOG bewaren!

Peru

Deze biologische en Fairtrade cacao wordt verbouwd door de Awajún langs de oevers van de rivier Cenepa en Rio Santiago in het Amazoneregenwoud. Zij zijn lid van de coöperatie NorAndino, een organisatie met ongeveer 5000 leden waaronder 1800 cacaoboeren, verdeeld over het Noorden van Peru, zowel aan de kust zijde als de Amazone zijde.

Daarnaast begeleiden we NorAndino met een bijzonder project. Een deel van de cacao-oogst verwerken ze namelijk zelf, in hun eigen cacaofabriek. De fabriek in Peru is groter dan de fabriek in Amsterdam, met een moderne productielijn voor hoogwaardige biologische en Fairtrade cacaomassa. Ook kunnen ze in de toekomst zelf chocolade maken.

Julio Peña Cordoba uit Bajo Charanal, Piura, Peru:
‘Doordat we onze eigen, moderne chocoladefabriek hebben, kunnen wij – als cacaoboeren – voor het eerst óók chocolademaker worden. Zo bouwen we aan een sterkere positie in de cacao-industrie. Dat geeft ons grote kansen voor de toekomst.’

Peru kent veel gemeenschappen die leven in het Amazone regenwoud en een van de grootste groepen is de “Awajún” met een populatie van ongeveer 65.000 mensen. Zij leven van zogenaamde “slash and burn” landbouw en hebben grote gebieden in het regenwoud in beheer. Door toename van de populatie neemt de druk op het regenwoud toe en zijn andere bronnen van inkomsten belangrijk voor het voortbestaan van hun levenswijze.

Cacao is hier een perfect alternatief, het vereist schaduw bomen en kan in combinatie met andere gewassen geplant worden. Het verminderd de noodzaak voor “slash and burn” landbouw waardoor het voortbestaan van het regenwoud verzekerd is.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8720618915382

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Chocoladereep, op=op, melk, salty caramel, 30pr, 80gr, Chocolate Makers
Laat een review achter
Versturen