Kaki fruit, per stuk (Spanje, bio)

Kaki fruit, per stuk (Spanje, bio)
1.00
InStock
Aantal
Staffelprijzen
24x
€ 1.01 p/s


Je kan kakifruit met of zonder schil eten als een appel. Lekker door de yoghurt, in een tropische shake of als tussendoortje. Of verwerk de vrucht in een chutney met appel, ui, rozijnen, appelazijn, een rood pepertje, en wat gemalen koriander en kruidnagel. De Kakivrucht groeit aan de Kakiboom en komt van nature vooral voor in subtropische gebieden in Azië. De vrucht met zijn mooie rood-oranje schil is pas rijp wanneer deze zacht aanvoelt, dan heeft de vrucht een zoet en zeer aromatische smaak.

Bewaren op een koele en droge plek buiten de koelkast.


Zet je tanden in een kaki, lekker zoet fruit uit Spanje  

Kaki fruit behoort tot een vruchtenfamilie die zijn oorsprong heeft in China, maar heeft zijn naam te danken aan het gelijknamige dal in Israel waar deze vruchten ook gekweekt worden.  Ons kaki fruit komt uit Spanje en heeft een zoete smaak die wel wat weg heeft van abrikoos of mango. Schillen is niet echt nodig.  
Bij een oranjerode schil is de vrucht rijp, ook bij een wat glazige schil kunt u de kaki nog eten. Een rijpe kaki blijft ongeveer 3 dagen goed in de koelkast. Heeft u een onrijp exemplaar dan kunt u die het beste op kamertemperatuur laten rijpen.  
Er zijn talloze mogelijkheden met kaki fruit: in een salade met kaas en noten bijvoorbeeld, als toetje in de yoghurt, gegratineerd met geitenkaas, in plakjes bij kip of verwerkt in een chutney.
[Oorspronkelijke tekst: Odin Weekinfo Special – 2016 –  week 43 –  Kaki fruit]


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN