Haas, heel, per stuk, Jager en Boer

Haas, heel, per stuk, Jager en Boer
24.65
InStock
Uitverkocht

Stuur me een bericht wanneer dit product op voorraad is:

Heerlijk zacht en mals vlees. Vacuüm verpakt om de volle smaak en sappige structuur optimaal te behouden.

Bewaren

Dit product is diepgevroren. Voor gebruik ontdooien. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.

Recept

Uitermate geschikt voor de bereiding van hazenpeper.

Haas (Lepus europaeus)

De haas is een zoogdier dat net als o.a. het konijn tot de orde van de haasachtigen behoort. De haas komt voor op de open gras- en landbouwgebieden in Europ en aangrenzende delen van Azië.

De haas heeft een langwerpig lichaam, lange krachtige achterpoten en grote oren (lepels). Deze europese haas heeft een grijzig geel tot roestbruine vacht die dient als camouflage. De buik is grijzig wit van kleur, er zijn echter veel kleurvarianten waaronder bijvoorbeeld zandkleurig, albino of zelfs geheel zwart. De jonge dieren zijn te herkennen aan een witte vlek op hun kop. Het mannetje (rammelaar) komt in de rammeltijd op het vrouwtje (moertje) af en verzameld zich in groepen. Ze ruiken onder de staart van het moertje of ze ontvankelijk is.

De haas ruit twee keer per jaar, in de lente en in de herfst. De zomervacht is lichter van kleur dan de meer rossige wintervacht. De vacht is dicht en zacht en bestaat uit drie haartypen: een ondervacht met haren van 15 mm, donsharen van 24 tot 27 mm en dekharen van 32 tot 35 mm. De ogen zijn groot en goudbruin en worden omringd door lichtere vacht.

De haas komt eigenlijk overal voor, zowel in open als in bosachige streken en van drassige gebieden tot in halfwoenstijen. Zijn voorkeur gaat uit naar gematigde open en half-open grasvelden als (cultuur)steppen en weilanden. De haas leeft van de grassen, kruiden, klavers en kruisbloemigen die in deze weilanden te vinden zijn. Aangevul met knoppen, zaden, twijgen en landbouwgewassen. Met de tanden wordt het voedsel afgesneden. Hij kauwt langere tijd op het voedsel voordat hij het inslikt. De haas drinkt slechts zelden en haalt het meeste vocht uit zijn voedsel.

De haas is bejaagbaar van 15 oktober tot en met 31 december.

Artemis – Vlees van de jager

Artemis staat symbool voor wildbraad van de hoogste kwaliteit die de natuur je te bieden heeft. Afkomstig van wilde dieren die een vrij leven hebben gehad in een puur natuurlijke habitat. Wildbraad is vrij van alles wat van de mens kan komen. Dus geen antibiotica of andere toevoegingen. Vlees van de jager wordt op een duurzame, weidelijke manier bejaagd waarbij faunabeheer ten alle tijden in ogenschouw wordt genomen.

Al het geschoten wild komt uit eigen jachtvelden in Nederland en Duitsland. Van elk stuk geschoten wild zijn de betreffende afschotpapieren beschikbaar. Denk daarbij aan de onderzoeksresultaten van laboratoria van elk wild zwijn.

Onderzoek: wat eten we met kerst?

Eind 2014 presenteerde milieuorganisatie Natuur & Milieu de resultaten van een onderzoek naar het effect van 12 vleessoorten op milieu- en dierenwelzijn. Wild, geschoten door jagers in het kader van wildbeheer, scoorde op alle aspecten van milieu- en diervriendelijkheid het hoogst. Uit de resultaten kwam ook naar voren dat meer dan de helft van de aangeboden wildsoorten in de supermarkt geen echt wild blijkt te zijn, maar gekweekt wild (met supermarktketen Marqt als positieve uitzondering). Op verpakkingen staat dit onderscheid vaak niet vermeld.

>  Download het onderzoek 'wat eten we met kerst?' van stichting natuur en milieu (2014)


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Ontdek het geheim van eten uit de buurt.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen, nieuws van het land en achtergrondinformatie.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN