Geitenmelk 0,5ltr (Vliek, bio)

Geitenmelk 0,5ltr (Vliek, bio)
1.95
InStock
Aantal
Staffelprijzen
6x
€ 1.68 p/s


Geitenmelk van Geitenboerderij Vliek in Ambt-Delden. De melk komt van eigen geiten en wordt op het bedrijf gehomogeniseerd, gepasteuriseerd en in pakken afgevuld.

Ten minste houdbaar tot op de verpakking vermelde datum mits gekoeld bewaard (max. 7 ° C). Na openen beperkt houdbaar.


Geitenmelk en geitenyoghurt - Samenstelling en productie

Geitenboerderij Vliek produceert uitsluitend biologische geitenmelk en geitenyoghurt.

Samenstelling Geitenmelk

De samenstelling van geitenmelk verschilt niet heel sterk van die van koemelk en heeft een hoger vitamine A gehalte. De typische ‘geitensmaak’ wordt veroorzaakt door de aanwezige korte vetzuren: caprine-, capryl- en capronzuur. Normaal gesproken, als geitenmelk goed en hygiënisch wordt behandeld, smaakt geitenmelk zeer neutraal.

Vitamine B12 of foliumzuur
Geitenmelk bevat minder vitamine B12 dan koemelk en geen foliumzuur, in tegenstelling tot koemelk. Indien u alleen gebruik maakt van geitenzuivel kan hier een tekort ontstaan. Dit kan aangevuld worden met andere bronnen zoals eieren en vlees. Ook is foliumzuur los verkrijgbaar om door de melk te mengen.

Allergie
Vaak wordt geitenmelk als sluitend alternatief gezien wanneer er sprake is van een koemelkallergie. Dit is helaas lang niet altijd het geval.

De meeste mensen met een koemelkeiwitallergie zijn allergisch voor het eiwit b-lactoglobuline. Dit eiwit is ook aanwezig in geitenmelk, hetzij in mindere mate. Het gehalte van een ander eiwit, albumine, is zowel in koemelk als in geitenmelk gelijk. Voor deze mensen is geitenmelk dus geen alternatief. Wel kan in overleg met uw arts of diëtist worden gekeken naar de aard van de allergie. Er kan alsnog worden overwogen om geitenmelk als bron van eiwit en calcium aan uw dieet toe te voegen.

Voedingswaarden per 100 gr of ml
Energie: 268 KJ/68 Kcal.
Vet: 3.5 gr waarvan verzadigde vetzuren 2.5 gr.
Koolhydraten: 4.2 gr waarvan suiker 4.2 gr.
Eiwitten: 3.4 gr.
Zout: 0.1 gr.


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN