Ganzenborst, 500gr, Jager en Boer

Ganzenborst, 500gr, Jager en Boer
7.09
InStock
Uitverkocht

Stuur me een bericht wanneer dit product op voorraad is:

Mals ganzenvlees met lichtzoete smaak. Vacuüm verpakt om de volle smaak en sappige structuur optimaal te behouden.

Bewaren

Dit product is diepgevroren. Voor gebruik ontdooien. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.

Recept

Heerlijk met sinaasappelsaus, aardappelgratin en haricots verts (omwikkeld met biologisch spek) of gebruik de borsten om deze te roken.

De Grauwe gans

De grauwe gans behoort als meest voorkomende vertegenwoordiger tot de groep van de grijze of grauwe ganzen. Deze trekvogel vliegt tijdens de vogeltrek in een V-vorm waarbij ze het bekende schor klinkende “gak-gak” roepen.
De grauwe gans is een vrij grote grijze watervogel met roze poten. De snavel kan roze of oranje zijn. Hij heeft zwarte vlekjes op de buik met een lichtgrijze kop. De voorvleugel is grijswit. Er is niet of nauwlijks onderscheid te zien tussen het mannetje en vrouwtje.
Wanneer de gans in rui is, en hij niet kan vliegen, zoekt hij een goed onderkomen in rietlanden. Ze kunnen hier zoveel riet consumeren dat de verlanding van riet wordt tegengegaan. De gans heeft een vegetarisch menu van gras, plantenwordtels, zaden, vruchten en jonge scheuten (van riet). In de winter vult hij dit aan met oogstresten van maïs, aardappelen en granen van akkers.De grauwe gans is het jaarrond bejaagbaar met een dal in de broedperiode en een dal in een aantal provincies in de winterperiode.

Artemis – Vlees van de jager

Artemis staat symbool voor wildbraad van de hoogste kwaliteit die de natuur je te bieden heeft. Afkomstig van wilde dieren die een vrij leven hebben gehad in een puur natuurlijke habitat. Wildbraad is vrij van alles wat van de mens kan komen. Dus geen antibiotica of andere toevoegingen. Vlees van de jager wordt op een duurzame, weidelijke manier bejaagd waarbij faunabeheer ten alle tijden in ogenschouw wordt genomen.

Al het geschoten wild komt uit eigen jachtvelden in Nederland en Duitsland. Van elk stuk geschoten wild zijn de betreffende afschotpapieren beschikbaar. Denk daarbij aan de onderzoeksresultaten van laboratoria van elk wild zwijn.

Onderzoek: wat eten we met kerst?

Eind 2014 presenteerde milieuorganisatie Natuur & Milieu de resultaten van een onderzoek naar het effect van 12 vleessoorten op milieu- en dierenwelzijn. Wild, geschoten door jagers in het kader van wildbeheer, scoorde op alle aspecten van milieu- en diervriendelijkheid het hoogst. Uit de resultaten kwam ook naar voren dat meer dan de helft van de aangeboden wildsoorten in de supermarkt geen echt wild blijkt te zijn, maar gekweekt wild (met supermarktketen Marqt als positieve uitzondering). Op verpakkingen staat dit onderscheid vaak niet vermeld.

>  Download het onderzoek 'wat eten we met kerst?' van stichting natuur en milieu (2014)


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Ontdek het geheim van eten uit de buurt.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen, nieuws van het land en achtergrondinformatie.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN