Fenegriekkaas, 500gr, De Eerste

Fenegriekkaas, 500gr, De Eerste
8.69
InStock
Uitverkocht

Stuur me een bericht wanneer dit product op voorraad is:

Eko-boerderij "De Eerste" is gelegen op het voormalige strand van het IJsselmeer. Toen de Noordoostpolder droogviel was dit de eerste boerderij die werd gebouwd, de huidige naam "De Eerste" herinnert hieraan. Vanaf 1987, toen Gerrit en Bertiene Marsman het bedrijf overnamen van de vader van Gerrit, wordt op dit bedrijf ecologisch gewerkt. Sinds die tijd is sterk de nadruk gelegd op diversificatie, zo ontstond langzamerhand van een gespecialiseerd melkveebedrijf een gemengd biologisch bedrijf met melkkoeien, legkippen, varkens, tuinbouw, akkerbouw, een boerderij-natuurvoedingswinkel en een kaasmakerij. Sinds mei 2004 is de boerderij een maatschap van Gerrit en Bertiene, hun zoon Gerrit en schoonzoon Erik Ploer.

Kaasmakerij

Op de boerderij wordt de melk van 55 melkkoeien voor een groot gedeelte verwerkt tot boerenkaas, karnemelk en yoghurt. Ook wordt er dagverse boerenmelk verkocht. Omdat deze melk geen enkele behandeling heeft ondergaan, roomt de melk op als deze een tijdje heeft gestaan. De melk is ongeveer een week houdbaar, uiteraard afhankelijk van de bewaaromstandigheden.
De boerenkaas wordt geproduceerd van verse melk. De melk wordt gestremd met microbieel (vegetarisch) stremsel, niet genetisch gemanipuleerd. Er wordt geen gebruik gemaakt van salpeter of geur, kleur en smaakstoffen. Ook wordt er geen schimmelremmende coating gebruikt. De kaas is verkrijgbaar van jong tot overjarig, ook zijn er verschillende kruidenkazen verkrijgbaar.

Eko-boerderij de Eerste online

Website


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Ontdek het geheim van eten uit de buurt.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen, nieuws van het land en achtergrondinformatie.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN