Eikengerijpte cider, 330ml, Iessel Cider ACTIE

Eikengerijpte cider, 330ml, Iessel Cider
Eikengerijpte cider, 330ml, Iessel Cider
€ 4.25 nu € 3.95
InStock
Uitverkocht

Stuur me een bericht wanneer dit product op voorraad is:

Droge (appel)cider minimaal 4 maanden gerijpt op eiken wijnvaten
ALC 7,0 % VOL.


IESSEL ciders worden op ambachtelijke wijze gemaakt van lokaal geoogst en onbespoten hoogstamfruit. Onze ciders maken wij op basis van 100% vers geperst sap zonder sulfiet of toevoegingen met uitzondering van gist. De wilde cider bevat ook geen toegevoegd gist. IESSEL ciders zijn navergist op de fles dus bevatten bezinksel. Onze ciders rijpen na op de fles en zullen door het jaar een smaakontwikkeling kennen waarbij de ciders nog zachter en subtieler worden van smaak. Deze ciders zijn geschikt voor vegetariërs, veganisten en mensen met een glutenintolerantie (m.u.v. de Graff, deze bevat granen). IESSEL ciders zijn minimaal 2 jaar houdbaar en normaliter nog veel langer. Cider drink je gekoeld op 8 tot 10 °C.

In dit filmpje zie je hoe ze IESSEL Cider maken:


Marin en Rob verzamelen appels van de onbespoten hoogstambomen die in de IJsselvallei bij Deventer bij mensen in de tuin staan. De appels worden geperst en het troebele sap wordt vergist tot cider. Zonder toevoegingen. Dit gebeurd in de een van oude werkhuizen van Klooster Sion aan de Raalterweg. Het resultaat is een superlekkere, frisse, licht droge, mild zure dorstlesser met een niet al te hoog alcoholpercentage van rond de 5%.

Kijk voor meer informatie over het productieproces en voor contact met de makers op de website van Iessel Cider.


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Ontdek het geheim van eten uit de buurt.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen, nieuws van het land en achtergrondinformatie.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN