Edelhert-poulet, 500gr, Jager en Boer

Edelhert-poulet, 500gr, Jager en Boer
12.30
InStock
Uitverkocht

Stuur me een bericht wanneer dit product op voorraad is:

Hertenstoofvlees is uitermate geschikt om een smakelijke wildstoofpot van te maken.

Bewaren

Dit product is diepgevroren. Voor gebruik ontdooien. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.

Bereidingstip

Lekker met bijvoorbeeld aardappelkroketjes.

Edelhert (cervus elaphus)

Het edelhert komt uit de familie van de hertachtigen en is een evenhoevig zoogdier. In Europa is het edelhert het op één na grootste hert, alleen de eland is groter.

Het edelhert komt ook voor in Nederland, namelijk op de Veluwe, in het Weerterbos, in de Oostvaardersplassen en in Het Groene Woud tussen Tilburg, Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch. In België is het edelhert relatief zelfdzaam.

In september begint de roodbruine zomervacht plaatst te maken voor de grijsbruine wintervacht. In december is de vacht volledig vervangen. Het mannetje (hert) kan wel tot 225 kilo zwaar worden, bij de vrouwtjes (hinde) is dit zo’n 150 kilo.

Enkel het hert draagt een gewei dat gemiddeld zo’n 70 cm lang is maar dat ook uit kan groeien tot meer dan 90 cm. Het gewicht van zo’n gewei kan dan wel 10 kilo bedragen. Hoe meer vertakkingen het gewei heeft, hoe ouder het dier over het algemeen is. Het gewei wordt elk jaar afgeworden, dit komt door de invloed van geslachtshormonen. Na het afwerpen begint direct het nieuwe gewei te groeien.

Edelherten zijn tolerante dieren ten aanzien van verschillende biotopen en komen in vele verschillende gebieden voor. Zowel droge loofbossen en heidevelden als in hele vochtige milieu’s als venen en moerassen. Ze eten, als herbivoren zijnde, uitsluitend plantaardig voedsel. Ze eten onder andere gras, zegge, bies, heide, boomschors, knollen, wortels, vruchten, zaden, knoppen, scheuten en loof van bomen en struiken zoals de wilg, spar of hulst. Ook landbouwgewassen lusten ze graag.

Edelherten zijn de hele dag door actief, maar in gebieden met veel menselijke activiteit laten ze zich vooral vroeg in de ochtend en laat in de avond zien. ’s Ochtends trekken ze meestal naar de graslanden om daar te grazen.

Het edelhert is bejaagbaar van 1 augustus tot en met 15 februari.

Artemis – Vlees van de jager

Artemis staat symbool voor wildbraad van de hoogste kwaliteit die de natuur je te bieden heeft. Afkomstig van wilde dieren die een vrij leven hebben gehad in een puur natuurlijke habitat. Wildbraad is vrij van alles wat van de mens kan komen. Dus geen antibiotica of andere toevoegingen. Vlees van de jager wordt op een duurzame, weidelijke manier bejaagd waarbij faunabeheer ten alle tijden in ogenschouw wordt genomen.

Al het geschoten wild komt uit eigen jachtvelden in Nederland en Duitsland. Van elk stuk geschoten wild zijn de betreffende afschotpapieren beschikbaar. Denk daarbij aan de onderzoeksresultaten van laboratoria van elk wild zwijn.

Onderzoek: wat eten we met kerst?

Eind 2014 presenteerde milieuorganisatie Natuur & Milieu de resultaten van een onderzoek naar het effect van 12 vleessoorten op milieu- en dierenwelzijn. Wild, geschoten door jagers in het kader van wildbeheer, scoorde op alle aspecten van milieu- en diervriendelijkheid het hoogst. Uit de resultaten kwam ook naar voren dat meer dan de helft van de aangeboden wildsoorten in de supermarkt geen echt wild blijkt te zijn, maar gekweekt wild (met supermarktketen Marqt als positieve uitzondering). Op verpakkingen staat dit onderscheid vaak niet vermeld.

>  Download het onderzoek 'wat eten we met kerst?' van stichting natuur en milieu (2014)


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Ontdek het geheim van eten uit de buurt.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen, nieuws van het land en achtergrondinformatie.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN