Creme Fraiche, 200ml

Creme Fraiche, 200ml
2.08
InStock
Aantal
Staffelprijzen
12x
€ 1.82 p/s


Boeren crème fraîche, biologisch dynamisch
direct van boerderij De Vijfsprong

Dit is een boerenproduct. Dat betekent: op eigen boerderij geproduceerd en van melk van eigen koeien die hun hoorn nog hebben. Gevarieerd voer van de eigen boerderij draagt bij aan de oorspronkelijke smaak van dit product.

In het natuurschoon van de achterhoek ligt Urtica De Vijfsprong, een biologisch-dynamisch bedrijf en therapeutische leef-werkgemeenschap. De koeien behouden hier hun hoorns en grazen op kruidenrijke weiden van Natuurmonumenten. Het voedsel is daardoor heel gevarieerd en de kwaliteit van de melk hoogwaardig. Een gedeelte van de melk wordt afgeroomd. Deze room wordt verwerkt tot slagroom en crème fraîche met een vetpercentage van rond de 35%.

koel bewaren, max 7graden celcius
Ten minste houdbaar tot: zie deksel.


Ingrediënten
Gepasteuriseerde room, afkomstig uit niet gehomogeniseerde biologisch-dynamische melk, zuursel.


Landbouwbedrijf De Vijfsprong is een biologisch-dynamisch agrarisch bedrijf in Vorden dat samenwerkt met zorgstichting Urtica. Het landbouwbedrijf kent vier onderdelen: veehouderij, zuivelverwerking, akkerbouw en tuinbouw. De afzet is regionaal (via de winkel op het erf, de webwinkel, de zuivelpakketten en de verspreiding in de winkels in de Achterhoek).

Biologisch-dynamisch landbouwbedrijf
Boerderij De Vijfsprong werkt volgens de Biologisch-dynamische landbouwmethode. Uitgangspunt hierin is de samenhang tussen plant, dier, bodem en kosmos in een zo goed mogelijk gesloten bedrijfsopzet. Essentieel hierbij is de kringloop op het bedrijf. De gewassen worden verbouwd in een ruime vruchtwisseling. De koeien eten van eigen landbouwgronden en de mest wordt weer terug op het land gebracht. Deze mest is veelal eerst op composthopen opgezet en met de biologisch dynamische kruiden preparaten verrijkt.


Melkveehouderij
Het hart van het landbouwbedrijf zijn de koeien. Koeien leveren de melk voor de verwerking in als zuivel. Koeien leveren de mest die later gecomposteerd als stalmest dient als basis voor een gevarieerd, gezond bodemleven en bodemvruchtbaarheid. En ook na hun leven is er nog heerlijk rundvlees. Bovendien ook leveren de koeien een mooie dagstructuur en werkplezier.

De Vijfsprong levert ons
melk, acidophilusmelk, yoghurt, kwark, room, kaas, pompoenen, winterpostelein, rode kool, agria- en raja- aardappelen.

De Vijfsprong
Reeoordweg 2a
7251 JJ Vorden
www.urticadevijfsprong.nl


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Ontdek het geheim van eten uit de buurt.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen, nieuws van het land en achtergrondinformatie.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN