Couverture, wit, 200gram (smeltchocolade, bio)

Couverture, wit, 200gram (smeltchocolade, bio)
3.40
InStock
Aantal

Ingrediënten

Ruwe rietsuiker*, cacaoboter*, volleMELKpoeder*, emulgator: zonnebloem-lecithin* bourbon vanille extract*. Cacao: ten minste 30 %. Kan NOTEN en GLUTEN bestanddelen bevatten. * Van biologische herkomst.

Voedingswaarde, gemiddeld per 100 gram

Energie / kJ
2420  kJ
Energie / kCal
581  kcal
Eiwit totaal
7,6  Gram
Koolhydraten totaal
52,3  Gram
Suikers
52,3  Gram
Vet totaal
37,9  Gram
Vet verzadigd
23,9  Gram
Zout
0,28  Gram

Allergenen-informatie

De vermeldde ingrediënten, voedingswaarde en allergenen worden overgenomen uit de door producenten aangeleverde informatie. Wij vragen aan producenten om ons te voorzien van de meest actuele informatie. Deze informatie nemen wij vervolgens met de grootst mogelijke zorg over. Toch kan het gebeuren dat de gegevens op onze site anders zijn dan op de verpakking van het product staat. Daarom raden wij je aan om voor aanschaf van het product altijd eerst het etiket te raadplegen.
Typefouten en fouten door technische onvolkomenheden op De Nieuwe Band-site zijn voorbehouden. De Nieuwe Band kan niet aansprakelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden. Voor klachten, opmerkingen of bij signalering van fouten kun je ons
mailen. Je kunt ook bellen met onze kwaliteitsafdeling als je vragen hebt over de ingrediënten van onze producten: 0594-645353.

Allergenen informatie   ( receptuurvrij = kan sporen bevatten )

Aardnoten (pinda's) receptuurvrij
Ei receptuurvrij
Gluten receptuurvrij
Lupine receptuurvrij
Melkeiwit aanwezig
Mosterd receptuurvrij
Noten receptuurvrij
Schaal- en schelpdieren receptuurvrij
Selderij receptuurvrij
Sesam receptuurvrij
Soja-eiwit receptuurvrij
Vis receptuurvrij
Weekdieren receptuurvrij
Zwaveldioxide en sulfieten receptuurvrij

Informatie, uitleg en links betreffende allergenen-informatie.

Vivani getest door de Consumentengids - een reactie

[Originele tekst: www.nieuweband.nl|01-10-2015]

chocolade

In de Consumentengids van oktober werd melkchocolade getest, waarbij het heel opvallend was dat de biologische chocolade van Vivani als slechtste naar voren kwam. Wij waren heel verbaasd over dit resultaat en de mensen van Vivani ook. Zij stuurden ons de volgende reactie, die we graag met je delen:

Reactie van Vivani

Voor de oktobereditie van de Consumentengids, het grootste testtijdschrift van de Consumentenbond in Nederland, is een test uitgevoerd met zestien verschillende melkchocoladerepen. Naast verschillende traditionele producten werd ook de ‘VIVANI Vollmilchmelkchocolade’ getest, de enige biologische chocolade onder de geteste merken.

Er is getest op vier criteria:
1) de smaak
2) de duurzaamheid
3) het aandeel verzadigde vetten
4) de juistheid van de informatie op de verpakking

In de einduitslag van de test kwam het VIVANI-product als een van de slechtste melkchocoladerepen uit de bus.
Reden van de kritiek van de Consumentenbond:
1) De ‘VIVANI Vollmilch-reep’ zou in de smaaktest te sterk naar suiker en melk hebben gesmaakt.
2) VIVANI zou niet gecertificeerd zijn volgens UTZ- of Transfair-richtlijnen (Transfair is de Duitse keurmerkorganisatie) en er zou daarom niet voldoende bewijs zijn dat de grondstoffen afkomstig zijn uit landen waar onder eerlijke omstandigheden wordt gewerkt.

Standpunten van VIVANI

Ten aanzien van punt 1): We vragen ons af waarom de smaak van melk in een melkchocoladetest een punt van kritiek kan vormen. VIVANI heeft een uitgebreid assortiment van verschillende melkchocoladeproducten (waaronder producten met edelcacao, met een hoger cacaogehalte, etc.). Bij het geteste product, dat overigens een van de meest succesvolle biologische chocoladeproducten wereldwijd is, zetten we bewust in op een fijne crèmige consistentie en romige smaak. Dit doen we door middel van een hoogwaardige receptuur die zonder natuuridentieke aromastoffen en emulgatoren (sojalecithine) tot stand komt. Omdat onze chocolade uit de zestien geteste chocoladerepen als enige wordt gemaakt met ruwe rietsuiker (in plaats van geraffineerde suiker), is de als eigenzinnig ervaren smaak van de suiker naar onze mening het resultaat van het melassegehalte van de ruwe rietsuiker.

Ten aanzien van punt 2): VIVANI staat in de eerste plaats voor consequent biologische principes. Sinds de oprichting van het merk gebruiken we voor onze Vollmilch-chocolade biologische cacao van hoge kwaliteit uit de Dominicaanse Republiek. Deze cacao wordt verbouwd door verschillende cacao-finca's en coöperaties van cacaoboeren. Zij zijn zeer goed onderlegd en opgeleid op het gebied van biologische teelt. Wij zijn van mening dat in de melkchocoladetest van de Consumentenbond de biologische aspecten niet goed tot hun recht komen.

Bij biologische teelt is er altijd sprake van een aantal belangrijke sociale factoren. Zo verhinderen wij dat noch de cacaoboeren, noch hun producten worden blootgesteld aan chemische stoffen zoals pesticiden, etc. Door de directe handel wordt gewaarborgd dat de cacaoboeren de toeslagen waar ze voor de hoogwaardige biologische teelt recht op hebben, ook daadwerkelijk krijgen. Dit resulteert in een cacaoprijs die op dit moment duidelijk boven de wereldmarktprijs voor cacao ligt. Eventuele schommelingen in de prijs worden gecompenseerd door vaste prijsafspraken. Zo bieden we de cacaoboeren een gegarandeerd inkomen en een basis voor duurzame investeringen. Door onaangekondigde controles (onder meer door onafhankelijke cacaodeskundigen) krijgen we regelmatig een indruk van de omstandigheden bij de bron.

Voor VIVANI heeft een Fairtrade-certificering tot nu toe niet veel zin gehad omdat Transfair voor cacao uitsluitend het gebruik van kleine boerencoöperaties toestaat. Grotere biologische cacaofinca's, zoals een aantal van onze handelspartners, komen hier niet voor in aanmerking. Omdat we inmiddels een grote en daarmee een essentiële klant voor deze cacaoproducenten zijn geworden, zou het grote financiële schade voor hen met zich meebrengen als wij hen de rug zouden toekeren. Bovendien betekent dit dat we een aantal boeren hun bestaansbasis zouden afnemen. Een dergelijke beslissing is wat ons betreft noch duurzaam noch sociaal verantwoordelijk.

Conclusie en vooruitzicht

We nemen de kritiek van de Consumentenbond uiteraard zeer serieus en we zijn ons ervan bewust dat tests van een onafhankelijk instituut kopers van onze chocolade extra zekerheid verschaft. In ons andere belangrijke cacaoland, Panama, zijn we daarom op dit moment al concreet bezig de duurzame en sociale staat in de cacaoteelt door een onafhankelijke partner
(
Forest Finest) te laten doorlichten. Een dergelijke aanpak wordt ook overwogen als volgende stap voor de controle van onze cacaoboeren in de Dominicaanse Republiek.

Herford, Duitsland, 6 oktober 2015
Andreas Meyer – Directeur EcoFinia GmbH, VIVANI


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN