Chocoladevla, 500ml, Weerribben Zuivel

Chocoladevla, 500ml, Weerribben Zuivel
1.95
InStock
Uitverkocht

Stuur me een bericht wanneer dit product op voorraad is:
Staffelprijzen
6x
€ 1.57 p/s


De biologische chocolade vla is bereid van halfvolle melk met biologische rietsuiker en biologische cacao. U proeft de pure smaak van chocolade. Alle verpakkingen van Weerribben Zuivel zijn BPA-vrij.

Disclaimer
Er zit een niet-biologisch ingrediënt in deze overheerlijke chocoladevla: waxy maïszetmeel. Aangezien het om maïs gaat hebben wij hier vraagtekens bij. Weerribben Zuivel verklaard echter dat het ingrediënt is toegevoegd om een betere structuur te krijgen. Het is toegestaan volgens Europese regels en is een niet genetisch gemanipuleerd product. Het is echter wel geteeld volgens de gangbare landbouw. Aangezien voor de teelt hiervan chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt vinden wij dat wij dat eigenlijk niet zouden moeten verkopen. De belasting voor mens en milieu zijn namelijk belangrijke redenen om überhaupt biologisch te eten. Op verzoek van onze klanten staat het product er echter toch omdat zij anders in de supermarkt nog foutere chocoladevla moesten kopen. We hopen dan ook op uw begrip.


Ingrediënten
Halfvolle koemelk* 
vla poeder* 14 % 
waarvan:
rietsuiker* 58 - 60 %
waxy maïszetmeel 15 %
maïszetmeel* 15 %
magere cacaopoeder* 10 %
zout < 2 %
verdikkingsmiddel (carrageen) < 2 %
Producten met * van biologische oorsprong


uitgebreide productspecificatie

Gelegen aan natuurgebied 'De Weerribben' produceert familie de Lange hier haar zuivelproducten bereid van melk van eigen koeien. Doordat melken tot verpakken op dezelfde locatie gebeurd is het product op het moment dat het in de winkel staat of bij u bezorgd wordt super vers. Deze chocoladevla is bereid van halfvolle gepasteuriseerde koemelk en cacaopoeder en heeft een romige en zoete smaak.

uitgebreide productspecificatie

Blog Alles Zelf Maken
Waxy wattes? Even over chocoladevla. Met recept!

Stadsgenoot Gouden Pompoen bezorgservice schreef in zijn nieuwsbrief deze week over de chocoladevla. Blijkbaar zit daar een niet-biologisch ingrediënt in: “waxy maiszetmeel” – volgens Wikipedia een goedje dat “bij het bewaren minder last heeft van opdikken”. Wat dat dan ook mag betekenen. Verder zit er (naast melk, suiker, cacao en “gewone” maïszetmeel) ook nog carageen in de vla, een bindmiddel. En zout. Zout? In de vla?

Is dat erg, vla maken met drie verschillende bindmiddelen en zout? Ik zou het je niet kunnen zeggen. Wat ik wel weet: het kan ook anders. Vla is namelijk hartstikke simpel zelf te maken. Uitleg op het blog!”

Over Weerribben Zuivel
Al generaties lang wordt de boerderij bewoond en beheerd door familie de Lange. Vanaf 1992 begon de familie met het verwerken van melk tot zuivel. Dat bleek een goede keus. Al gauw groeide het bedrijf uit z'n jasje. Er werd een boerderij en zuivelfabriek gebouwd (zie foto) De grote stal biedt plaats aan 260 melkkoeien. Er is veel aandacht besteed aan 'koecomfort' en diervriendelijkheid. De koeien kunnen onder andere zelf bepalen wanneer ze gemolken willen worden. Het bedrijf telt zo'n 300 ha. land. Het grootste gedeelte hiervan is natuurgrond, die beheerd wordt voor Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Dit betekent dat er met het gebruik van het land rekening wordt gehouden met de vogels, de planten en de dieren.Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Ontdek het geheim van eten uit de buurt.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen, nieuws van het land en achtergrondinformatie.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN