Chocoladevla 1ltr-fles, Weerribben Zuivel

Chocoladevla 1ltr-fles, Weerribben Zuivel
3.05
InStock
Aantal

De biologische chocolade vla is bereid van halfvolle melk met biologische rietsuiker en biologische cacao. U proeft de pure smaak van chocolade.

Disclaimer
Er zit een niet-biologisch ingrediënt in deze overheerlijke chocoladevla: waxy maïszetmeel. Aangezien het om maïs gaat hebben wij hier vraagtekens bij. Weerribben Zuivel verklaard echter dat het ingrediënt is toegevoegd om een betere structuur te krijgen. Het is toegestaan volgens Europese regels en is een niet genetisch gemanipuleerd product. Het is echter wel geteeld volgens de gangbare landbouw. Aangezien voor de teelt hiervan chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt vinden wij dat wij dat eigenlijk zouden moeten verkopen. De belasting voor mens en milieu zijn namelijk belangrijke redenen om überhaupt biologisch te eten. Op verzoek van onze klanten staat het product er echter toch omdat zij anders in de supermarkt nog foutere chocoladevla moesten kopen. We hopen dan ook op uw begrip.


Ingrediënten
Halfvolle koemelk* 
vla poeder* 14 % 
waarvan:
rietsuiker* 58 - 60 %
waxy maïszetmeel 15 %
maïszetmeel* 15 %
magere cacaopoeder* 10 %
zout < 2 %
verdikkingsmiddel (carrageen) < 2 %
Producten met * van biologische oorsprong
uitgebreide productspecificatie

Blog Alles Zelf Maken
Waxy wattes? Even over chocoladevla. Met recept!

Stadsgenoot Gouden Pompoen bezorgservice schreef in zijn nieuwsbrief deze week over de chocoladevla. Blijkbaar zit daar een niet-biologisch ingrediënt in: “waxy maiszetmeel” – volgens Wikipedia een goedje dat “bij het bewaren minder last heeft van opdikken”. Wat dat dan ook mag betekenen. Verder zit er (naast melk, suiker, cacao en “gewone” maïszetmeel) ook nog carageen in de vla, een bindmiddel. En zout. Zout? In de vla?

Is dat erg, vla maken met drie verschillende bindmiddelen en zout? Ik zou het je niet kunnen zeggen. Wat ik wel weet: het kan ook anders. Vla is namelijk hartstikke simpel zelf te maken. Uitleg op het blog!”


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN