Cacaoboter RAW 100gram

Cacaoboter RAW 100gram
4.10
InStock
Aantal

Biologische cacaoboter

  • Boter van cacaoboon

  • Niet verwarmd

  • Uit gecontroleerde biologische landbouw

  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Cacaoboter van topkwaliteit

Onze cacaoboter is een natuurlijk en raw (onverhit) product waardoor veel van de voedingswaarde behouden blijft. Wij gebruiken uitsluitend de criollo cacaobonen uit Peru omwille van de bijzonder hoge kwaliteit. Deze cacaoboon is bekend als de "Koningin der cacao's" door haar superieure kwaliteit.

Cacaoboter, cacaobonen, cacaomassa, cacaopoeder, ... Hoe zit dat nu?

Cacaoboter is het vet van de cacaoboon. Cacaomassa wordt gedeeld in cacaopoeder en cacaoboter. Cacaoboter is een van de basisbestanddelen van chocolade.

Cacaoboter als vetstof

Gebruik cacaoboter als vetstof in de plaats van boter of margarine.

Gebruik van Cacaoboter, zelf chocolade maken

Gebruik de volgende verhoudingen om zelf chocolade te maken. Dit zijn startverhoudingen. Naar gelang je smaak en voorkeuren kan je de verhoudingen zelf wijzigen.

  • Pure chocolade 70%: 65% cacaomassa, 5% cacaoboter, 30% suiker of zoetstof.

  • Melkchocolade: 15% cacaomassa, 20% cacaoboter, 40% suiker of zoetstof, 25% melkpoeder.

  • Witte chocolade: 30% cacaoboter, 40% suiker of zoetstof, 30% melkpoeder, vanillepoeder.

Spices and More
Biologisch

Over rauw voedsel

Rauw voedsel heeft geen structuurverandering ondergaan, zoals dat bijvoorbeeld bij verhitting gebeurt. Dit kan gelden voor groenten, maar ook voor vlees of vis. Bij verhitting en bevriezing wordt de structuur van het product veranderd. Afhankelijk van de temperatuur worden bij verhitting ook sommige vitaminen en enzymen gedeactiveerd.

Van oudsher wordt veel voedsel rauw gegeten. Voor sommige producten is dat echter af te raden omdat ze schadelijke bacteriën kunnen bevatten. Eieren kunnen bijvoorbeeld besmet zijn met de salmonellabacterie. (Het gebruik van rauw ei in bijvoorbeeld het gerecht tiramisu wordt daarom ontraden; er wordt dan eipoeder gebruikt.) Rauwe melk kan brucellose overbrengen. Het eten van rauwe groente in (sub)tropische landen door toeristen uit andere streken wordt vaak ontraden. Er zijn stromingen die het eten van rauw voedsel in extreme mate propageren, het "raw-foodism".

Voorbeelden van (grotendeels) rauw voedsel:


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN