Cacao Nibs, raw 250gram (Peru)

Cacao Nibs, raw 250gram (Peru)
5.56
InStock
Aantal

Biologische cacaonibs uit Peru.

Ingekocht bij Pure Nootzaak (voorheen Spices and More)

Pure Nootzaak verkoopt losgeschepte biologische producten op de markt en aan restaurants en cafe's. Klanten komen aan de kraam met hun lege kruidenpotjes, hergebruikte papieren zakken en zelfgenaaide zakjes. Het assortiment is biologisch en zeer divers. We zijn er daarom ook erg blij mee om met dit sympatieke bedrijf samen te mogen werken. Het assortiment:

  • > 200 soorten kruiden, specerijen en thee
  • > 50 soorten noten, zuidvruchten, zaden en superfoods
  • > 50 soorten droogwaren; rijst, bonen, granen, melen en pasta’s (ook glutenvrij)
  • Suikervervangers, kokosolie, honing en olijfolie
  • Thee-accessoires, vijzels en nog veel meer originele cadeautjes.

Myrthe Neuman, eigenaar van Pure Nootzaak, was bij het televisieprogramma Broodje Gezond om wat te vertellen over E-nummers. Kijk hier de uitzending.

Pure Nootzaak staat elke week op de markt
Donderdag
Zutphen, Lange hofstraat van 8:00 tot 13:00

Vrijdag
Zwolle, Melkmarkt, van 8:00 tot 13:00

Utrecht, Vredenburgplein, van 10:00 tot 18:00
Zaterdag

Deventer, Brink, naast de Waag, van 9:00 tot 17:00

Pure Nootzaak op Facebook.

Over rauw voedsel

Rauw voedsel heeft geen structuurverandering ondergaan, zoals dat bijvoorbeeld bij verhitting gebeurt. Dit kan gelden voor groenten, maar ook voor vlees of vis. Bij verhitting en bevriezing wordt de structuur van het product veranderd. Afhankelijk van de temperatuur worden bij verhitting ook sommige vitaminen en enzymen gedeactiveerd.

Van oudsher wordt veel voedsel rauw gegeten. Voor sommige producten is dat echter af te raden omdat ze schadelijke bacteriën kunnen bevatten. Eieren kunnen bijvoorbeeld besmet zijn met de salmonellabacterie. (Het gebruik van rauw ei in bijvoorbeeld het gerecht tiramisu wordt daarom ontraden; er wordt dan eipoeder gebruikt.) Rauwe melk kan brucellose overbrengen. Het eten van rauwe groente in (sub)tropische landen door toeristen uit andere streken wordt vaak ontraden. Er zijn stromingen die het eten van rauw voedsel in extreme mate propageren, het "raw-foodism".

Voorbeelden van (grotendeels) rauw voedsel:


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN