Broccoliroosjes, 300gr, Udea

0 Beoordelingen
Broccoliroosjes, 300gr, Udea Broccoliroosjes, 300gr, Udea
2,99
Variatie: Broccoliroosjes, 300gr, Udea
Broccoliroosjes, 300gr, Udea
Broccoli, 500gr, Udea
Romanesco, per stuk, PuurNL
Chinese kool, per stuk, PuurNL
Rode kool, per stuk 800-900gr, Haverkamp
Bimi, 200gr, Udea
Palmkool, bos 350gr, Tuinderij De Overkant
Bloemkoolroosjes, 300gr, Udea
Bloemkool, per stuk, PuurNL
Palmkool, bos 250gr, Tuinderij Haverkamp

Productomschrijving

Als je broccoli eet, dan eet je een voortijdige bloem. In de bloemknoppen zitten veel voedingsstoffen opgeslagen. Dat maakt broccoli supergezond. Broccoli is knapperig en fris. De smaak lijkt op die van bloemkool, maar dan wat fijner en pittiger. Ze bestaat uit kleine groene bloemknoppen met dikke stelen. Beide kun je eten. (Vooral rauwe) Broccoli is rijk aan vitamine C en vezels. Meestal wordt broccoli gekookt, maar je kan ze ook wokken, stoven, grillen of rauw in de salade eten.

Culinair
Broccoli hoeft je niet te kruiden. De stelen kun je ook eten. Deze zijn harder dan de bloemknoppen. Je kunt ze schillen of ze apart houden voor soep of Bouillon. Eventuele blaadjes mogen blijven zitten. Je kunt broccoli roerbakken met ui en champignon, in een pasta met pesto en Parmezaanse kaas doen, geblancheerd verwerken in een salade met ei en tomaat, serveren met gesmolten oude kaas, verwerken in een broccoli-kaastaart, als vulling in een omelet doen, de stelen in reepjes snijden en kort gekookt met een dipsaus opdienen.

Tips
Leg (ongesneden) broccoli 5 tot 10 minuten in zout water om eventuele rupsen tevoorschijn te halen.
Frituren, ca. 2 minuten
Stomen, ca. 6 minuten
Roerbakken, 5 - 6 minuten
Koken, 3 minuten

Gezondheid
Broccoli is supergezond. Het bevat veel antioxidanten, waaronder vitamine C en E. Met 100 gram broccoli krijg je al de aanbevolen hoeveelheid vitamine C per dag binnen. Antioxidanten spelen een belangrijke rol in onze weerstand en de bescherming van weefsels tegen schade en veroudering. Broccoli bevat ook aanzienlijk veel betacaroteen, dat goed is voor je ogen. In Broccoli zit ook veel luteïne en zeaxanthine, stoffen die een natuurlijk uv-filter vormen tegen oxidatieve schade, veroorzaakt door uv-licht en blauw licht. Extra goed om te weten als je veel achter een beeldscherm zit dus. Ook bevat broccoli veel folaat (vitamine B11). Folaat helpt samen met vitamine C je energieniveau op peil te houden. (Vooral rauwe) Broccoli bevat ook veel vezels. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Kentucky kan een vezelrijk dieet het risico op hart- en vaatziekten, zoals een beroerte, verlagen. Vezel lijkt ook het cholesterol- en bloeddrukniveau te verlagen.

Geschiedenis
Waarschijnlijk is broccoli vanuit Kreta, Cyprus of het oostelijk deel van het Middellandse Zeegebied in de 17e eeuw naar Italië gekomen. Vanuit Italië werd hij over heel noordelijk Europa verspreid.

Bewaartips
  • Bewaar broccoli 2 tot 5 dagen in de koelkast. Broccoli kun je na 2-4 minuten blancheren ook in de diepvries bewaren.
  • In een goed gesloten zak bij minimaal -18°C is geblancheerde of gekookte broccoli tot 12 maanden houdbaar.
Recepten
Je kunt alle ingrediënten uit de recepten terugvinden in onze webwinkel.
  1. Broccoli met gnocchi, ricotta en olijven videorecept
  2. Broccoli met sinaasappeldressing
  3. Broccolisalade met quinoa en mais
  4. Broccolitaart met ui en gorgonzola
  5. Crunchy broccoli
  6. Fastfood-broccoli met tahin en kikkererwten
  7. Gewokte ginger-lemon broccoli
  8. Lasagne met broccoli en mozzarella
  9. Pasta pesto met broccoli en walnoten
  10. Pittige broccolisoep met witte bonen en citroen
  11. Risotto met mediterrane broccoli
  12. Spaanse tortilla met broccoli en geitenkaas
  13. Yataklete Kilkil (Ethiopisch gerecht)

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8711521119271

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Broccoliroosjes, 300gr, Udea
Laat een review achter
Versturen