Broccoli, 1kg (lokaal, volle grond, eko)

Broccoli, 1kg (lokaal, volle grond, eko)
3.33
InStock
Aantal
Staffelprijzen
6x
€ 2.97


Broccoli munt soep 2personen/ in 15minuten klaar

Glutenvrij, Koolhydraatarm, Vegetarisch
Ingrediënten:
500gram broccoli, 500ml groentebouillon, 1teentje knoflook, 7,5gram munt , 2eetlepels olijfolie, 1beetje peper, 2eetlepels slagroom, 1stuk ui, 1beetje zout
Instructies: -ga je de bouillon maken met een blokje en water, zet dan alvast het water op zodat je die dadelijk gelijk kunt gebruiken. - snijd de ui en knoflook. Zet een pan op het vuur met de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. - terwijl dit warm wordt, snijd snel de broccoli en doe het ook in de pan. Zet het vuur wat zachter en laat het zo een minuut of 2 met de deksel op de pan staan. Houd het wel in de gaten zodat er niets aanbrand. -voeg na die 2 minuten de bouillon toe, doe de deksel weer op de pan en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur uit zodra het kookt en laat de deksel op de pan. Wacht ongeveer 3 - 5 minuten. - giet het mengsel in de blender en voeg een handje vol munt, wat zout en wat peper toe. Mix het op hoge stand totdat het goed gepureerd is. - schenk het uit in soepkommen of diepe borden. -terwijl dit warm wordt, snijd snel de broccoli en doe het ook in de pan. Zet het vuur wat zachter en laat het zo een minuut of 2 met de deksel op de pan staan. Houd het wel in de gaten zodat er niets aanbrand. - voeg na die 2 minuten de bouillon toe, doe de deksel weer op de pan en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur uit zodra het kookt en laat de deksel op de pan. Wacht ongeveer 3 en ndash 5 minuten. - giet het mengsel in de blender en voeg een handje vol munt, wat zout en wat peper toe. Mix het op hoge stand totdat het goed gepureerd is. - schenk het uit in soepkommen of diepe borden.

TIP Je kunt een beetje slagroom aan toevoegen om er een romige soep van te maken. recept van www.SupersnelGezond.nlOver
biologische Tuinderij de Haverkamp in Deventer
"Landbouw is genieten. Dat vergeet je makkelijk door al het negatieve nieuws over de intensieve veehouderij. Wij, Heleen en Jopie, zijn liefhebbers, die leven van wat de grond ons geeft, en genieten van de groente, de dieren, de natuur en het landschap. Onze boerderij ligt net buiten Deventer, op landgoed de Bannink, tussen bossen, houtwallen en kolken. We verbouwen biologische groente en fruit die te koop zijn in de boerderijwinkel. Voor mooie groente en fruit op een mooie plek in een mooie omgeving kun je bij ons terecht. Kom gerust langs!", aldus Jopie en Heleen op hun facebookpagina.


Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ookSchrijf een reactie