Bosbiet, per bos, Haverkamp ACTIE

Bosbiet, per bos, Haverkamp
2.35
InStock
Aantal

Koken/Bewaren

De kooktijd van deze zomerbietjes is 20 tot 25 minuten.Rauwe zomerbieten met loof zijn in de koelkast ongeveer een week houdbaar, zonder loof zijn ze een dag of 3 houdbaar. Gekookte bieten zijn 2 dagen in de koelkast houdbaar, of tot 12 maanden in de diepvries (bij minimaal -18C). Verse bieten kun je na blancheren (2-3 minuten) ook tot 12 maanden in de diepvries bewaren.

Over Bosbiet

In het voorjaar en de vroege zomer komen de eerste verse bietjes op de markt in de vorm van bosbieten. Veel mensen kijken wat vreemd aan tegen deze bietjes met loof, maar het loof is een heerlijke verrassende groente met een zachte smaak. De smaak heeft gestoofd iets weg van spinazie, maar is zachter. Hierna het recept van het loof van bosbietjes.

Recept: Gestoofde bladeren van zomerbieten

Ingredienten: 300 gr bietenblad 1 eetlepel olie 1 fijngesneden ui 1 theelepel venkelzaad of gekneusd mosterdzaad Ca 1 dl water wat melk of room en frac12 e.l. ma en iumlzena evt. 10 gr boter
Werkwijze: Rits het blad van de stelen en snijd de stelen in stukjes van en frac12 cm. Verwarm op een matig vuur de olie met de uit en voeg gesneden steeltjes en venkelzaad toe. Alles glazig smoren en blussen met het water. Stoof nog 5 minuten met de deksel op de pan. Voeg de fijngesneden bladeren toe en stoof alles nog eens 15 minuten. Giet het kooknat af en vul het aan met melk of room tot 1 dl. Roer het bindmiddel erdoor en bind met dit sausje de groente. Breng op smaak met boter.
Tip: het loof kunt u ook fijnsnijden en door gewone sla mengen. Het kleurt prachtig en geeft een wat zoetige smaak.


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Ontdek het geheim van eten uit de buurt.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen, nieuws van het land en achtergrondinformatie.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN