Boerenkarnemelk, gekarnd EKO 45ct statiegeld

Boerenkarnemelk, gekarnd EKO 45ct statiegeld
1.89
InStock
Aantal

Drentse Aa Zuivel

Karnemelk

De volle melk voor de karnemelk wordt eerst gepasteuriseerd, dan wordt ze in een grote tank aangezuurd met melkzuurbacteriën, zodat ze na 20 uur lekker friszuur geworden is. De melk wordt dan gekarnd in een karn. Dit is een apparaat dat de melk ronddraait en door luchtinslag de vetbolletjes eruit slaat. Na een half uur karnen blijven de onbekendeprut.jpgboterkorreltjes boven op de karnemelk drijven en kan de karnemelk afgetapt worden, de boter blijft in de karn voor verdere bewerking. De karnemelk wordt gekoeld en afgevuld in flessen.

Drentse Aa karnemelk wordt dus nog echt gekarnd, dit in tegenstelling tot de meeste karnemelk, wat gewoon aangezuurde ondermelk is dat na het zuur worden afgevuld wordt in de fles. Het hele karnproces blijft dan achterwege. Voor de echte gekarnde karnemelk moet je dus de karnemelk van de Drentse Aa hebben.


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie