Boerenkarnemelk, 1ltrfles, Drentse AA

Boerenkarnemelk, 1ltrfles, Drentse AA
1.95
InStock
Aantal

Karnemelk is een een goede dorstlesser voor ieder moment van de dag. Ook lekker met een scheutje diksap. Deze frisse karnemelk wordt nog echt gekarnd en is verpakt in een glazen fles.

Voedingswaarden per 100ml

Energie: 120 KJ/29 Kcal.
Vet: 0.5 gr waarvan verzadigde vetzuren 0 gr.
Koolhydraten: 5 gr waarvan suiker 0 gr.
Eiwitten: 3.5 gr.
Zout: 0 gr.

Ingrediënten

KARNEMELK* (0,50% vet). *=biologisch.

 

Tenminste houdbaar tot op de verpakking vermelde datum mits gekoeld bewaard (max. 7 ° C). Na openen beperkt houdbaar.

Karnemelk

De volle melk voor de karnemelk wordt eerst gepasteuriseerd, dan wordt ze in een grote tank aangezuurd met melkzuurbacteriën, zodat ze na 20 uur lekker friszuur geworden is. De melk wordt dan gekarnd in een karn. Dit is een apparaat dat de melk ronddraait en door luchtinslag de vetbolletjes eruit slaat. Na een half uur karnen blijven de boterkorreltjes boven op de karnemelk drijven en kan de karnemelk afgetapt worden, de boter blijft in de karn voor verdere bewerking. De karnemelk wordt gekoeld en afgevuld in flessen.

Drentse Aa karnemelk wordt dus nog echt gekarnd, dit in tegenstelling tot de meeste karnemelk, wat gewoon aangezuurde ondermelk is dat na het zuur worden afgevuld wordt in de fles. Het hele karnproces blijft dan achterwege. Voor de echte gekarnde karnemelk moet je dus de karnemelk van de Drentse Aa hebben.

Drentse Aa Zuivel

Afkomstig uit het Nationaal beek-en esdorpenlandschap Drentsche Aa. De biologische melk wordt op ambachtelijke wijze verwerkt door Kaasmakerij "Karwij" in Rolde. Voor Kaasmakerij Karwij staat het milieu centraal. In tegenstelling tot andere zuivelbedrijven worden Drentse Aa producten voornamelijk in glas verpakt. Verder wordt bij het verwerken van de produkten natuurstroom gebruikt in de vorm van zonnecollectoren, die op het dak van de kaasmakerij in Rolde zijn geplaatst.

 


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN