Bloemkool, per stuk (NL, Eko)

Bloemkool, per stuk (NL, Eko)
3.35
InStock
Aantal
Biologisch geproduceerd voor de Odin-coöperatie

In de koelkast in een plastic zak is de groente ongeveer een week houdbaar, buiten de koelkast twee tot drie dagen.


Suggesties

Lekker om na kort koken even te bakken en te gebruiken in een salade. Bijvoorbeeld met geroosterde cherrytomaatjes, dille en een kappertjes-dressing.

Pizza met bloemkoolbodem
recept van De Groene Kookacademie

1 gemiddelde bloemkool
100 gr amandelmeel
100 gr havervlokken
1 theel oregano
peper en zout
2 eieren
olijfolie
400 gr gepelde tomaten
1 bos basilicum
1 bol mozzarella
300 gr groene blaadjes (waterkers, rucola, spinazie, postelein, veldsla)
1 kleine venkelknol
pecorino/parmezaanse kaas voor er over heen

Bereiding:
verwarm de oven voor op 220 ºC.
verwijder de bladeren van de bloemkool en rasp de bloemkool fijn.
voeg amandelmeel, havervlokken, oregano, peper en zout toe en meng goed.
voeg de eieren toe en meng goed tot een deegbal.
bekleed een bakplaat met bakpapier en vet dit in met olijfolie.
druk de deegbal uit tot ½ cm dikte en bak in 20 min. gaar en goudbruin
pureer de tomaten met de helft van de basilicum, peper, zout en een scheut olie
was de bladgroente.
was de venkel en schaaf in dunne plakken.
laat de bloemkool bodem even uitdampen.
verdeel er over: tomatensaus, mozzarella, bladgroenten, venkel en nog wat olie.
bak in 8 min. gaar.
rasp de pecorino erover
verdeel de groene blaadjes erover


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN