Bloemkool (lokaal, volle grond, eko) ACTIE

Bloemkool (lokaal, volle grond, eko)
2.27
InStock
Aantal
Staffelprijzen
8x
€ 2.03


Bloemkool van de biologische Tuinderij de Haverkamp in Deventer

Pizza met bloemkoolbodem
recept van De Groene Kookacademie

1 gemiddelde bloemkool
100 gr amandelmeel
100 gr havervlokken
1 theel oregano
peper en zout
2 eieren
olijfolie
400 gr gepelde tomaten
1 bos basilicum
1 bol mozzarella
300 gr groene blaadjes (waterkers, rucola, spinazie, postelein, veldsla)
1 kleine venkelknol
pecorino/parmezaanse kaas voor er over heen

Bereiding:
verwarm de oven voor op 220 ºC.
verwijder de bladeren van de bloemkool en rasp de bloemkool fijn.
voeg amandelmeel, havervlokken, oregano, peper en zout toe en meng goed.
voeg de eieren toe en meng goed tot een deegbal.
bekleed een bakplaat met bakpapier en vet dit in met olijfolie.
druk de deegbal uit tot ½ cm dikte en bak in 20 min. gaar en goudbruin
pureer de tomaten met de helft van de basilicum, peper, zout en een scheut olie
was de bladgroente.
was de venkel en schaaf in dunne plakken.
laat de bloemkool bodem even uitdampen.
verdeel er over: tomatensaus, mozzarella, bladgroenten, venkel en nog wat olie.
bak in 8 min. gaar.
rasp de pecorino erover
verdeel de groene blaadjes erover

Over Tuinderij Haverkamp
"Landbouw is genieten. Dat vergeet je makkelijk door al het negatieve nieuws over de intensieve veehouderij. Wij, Heleen en Jopie, zijn liefhebbers, die leven van wat de grond ons geeft, en genieten van de groente, de dieren, de natuur en het landschap. Onze boerderij ligt net buiten Deventer, op landgoed de Bannink, tussen bossen, houtwallen en kolken. We verbouwen biologische groente en fruit die te koop zijn in de boerderijwinkel. Voor mooie groente en fruit op een mooie plek in een mooie omgeving kun je bij ons terecht. Kom gerust langs!", aldus Jopie en Heleen op hun facebookpagina.


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie