Bloemkool, per stuk, PuurNL

0 Beoordelingen
Bloemkool, per stuk, PuurNL
3,55
Variatie: Bloemkool, per stuk, PuurNL
Bloemkool, per stuk, PuurNL
Broccoli, 500gr, Udea
Gefermenteerde kool, gember-rode biet, 300gr, Kramers Krautboy
Rode kool met appel  500gr, Kramer
Romanesco, per stuk, PuurNL
Chinese kool, per stuk, PuurNL
Witte kool, per stuk 800-900gr, Tuinderij Haverkamp
Rode kool, per stuk 800-900gr, Haverkamp
Broccoliroosjes, 300gr, Udea
Bloemkoolroosjes, 300gr, Udea

Productomschrijving

Bloemkool is één van de populairste groenten. Ze is makkelijk te bereiden, heeft een milde smaak en is ook nog eens heel gezond. In de keuken kun je er bovendien alle kanten mee op. Het koken van bloemkool kennen we, maar wist je dat je van bloemkool ook rijst, couscous en pizza- en taart-bodems kunt maken? Bloemkool heeft een witte, groene en paarse variant.

Culinair
Je kunt bloemkool zowel gekookt als rauw eten. Bloemkool wordt traditioneel met een sausje geserveerd. Je kunt het ook stoven met andere groenten of gratineren in de oven. Als hapje kun je de bloemkoolroosjes, met komkommer en wortel serveren met een dipsaus of fondue. Je kunt bloemkool ook door de bulgur- of couscous-salade doen. De Bloemkoolbladeren kun je ook gewoon eten. Wel eerst koken of stoven. De smaak is te vergelijken met de roosjes, maar dan iets pittiger en krachtiger. Om de bloemkool mooi wit te houden kan je wat melk of citroensap in het kookwater doen.

Gezondheid
Bloemkool is licht verteerbaar en zit vol met vitamine C en mineralen. Ze bevat net als de meeste groenten veel voedingsvezels. Deze vezels helpen de spijsvertering en zorgen voor een goede opname van voedingsstoffen. Bloemkool is ook een bron van vitamine K, kalium en eiwit, dat belangrijk is voor sterke botten. Bloemkool bevat net als aardbei en andere fruitsoorten veel folaat (vitamine B11). Bloemkool levert daarmee een belangrijke aanvulling op de vitaminevoorraad.

Bewaartips
Bloemkool kun je een week bewaren in het groentenvak in de koelkast, maar controleer de groente eerst op beschadigingen. Wondjes leiden al snel tot aftakeling. Invriezen kan ook. Snijd bloemkool dan in stukjes en blancheer ze kort. Uit laten lekken en de vriezer in.

Recepten
Je kunt alle ingrediënten uit de recepten terugvinden in onze webwinkel.

  1. Bloemkool couscous met tahindressing
  2. Bloemkool in paddenstoelensaus
  3. Bloemkool pakora’s
  4. Bloemkool pizza
  5. Bloemkoolsoep met kerrie en appel
  6. Bloemkooltaart met spinazie en ricotta
  7. Chinese bloemkool
  8. Citroentaart met bloemkool
  9. Groentespiezen voor de barbecue.
  10. Indiase bloemkoolcurry
  11. Krokante bloemkoolkoekjes
  12. Salade van bloemkool met walnoten
  13. Zoetzure bloemkool

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Bloemkool, per stuk, PuurNL
Laat een review achter
Versturen